fbq
Hllwd
30.09.2020 18:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press
Pierce Brosnan
Näyttelijä Pierce Brosnan myy yli 85 miljoonan euron unelmakotia: haluaa eroon rantalukaalistaan - katso kuvat!
Hllwd
30.09.2020 18:30
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: All Over Press

Takavuosien James Bondina tunnettu Pierce Brosnan, 67, päätti muuttaa vaimonsa Keely Shaye Smithin, 56, kanssa Havaijille. Pari päätti siksi luopua Kaliforniassa sijaitsevasta Malibun-unelmakodistaan.

Henkeäsalpaava huvila on saanut inspiraationsa vuoden 1997 Tomorrow Never Dies -hittielokuvasta, joka kuvattiin Thaimaassa. 

Jättimäisestä lukaalistaan Pierce pyytää pöyristyttävät 85,2 miljoonaa euroa. Otollinen rakennuspalsta syntyi vuonna 2000, kun Pierce osti kaksi pienempää tonttia ja yhdisti ne. Yhteishintaa niillä oli vain kuusi miljoonaa euroa. Pierce käski vaimonsa rakentaa paikalle unelmatalonsa, ja niin hän tekikin. Samalla rannalla on rivissä muitakin hulppeita ökyasuntoja.

Pierce Brosnan talo
Pierce Brosnan talo
Pierce Brosnan talo

Vuosikymmenen urakka

Idästä vaikutteita imenyt asumus tuli valmiiksi vasta kymmenen vuotta tontin ostamisen jälkeen. Kodista haluttiin sekä näyttävä että ekologinen. Palatsin pihaa koristavat useat tunnelmalliset tulisijat sekä viihtyisä vierasmökki. Hulppea talo muistuttaa muodoltaan paljolti aasialaista arkkitehtuuria.

Majesteettiseen neliömäärään mahtuu oma elokuvateatteri, kuntosali, viinikellari ja kahden kaaran mentävä autotalli. Komeilevaa kotia tituleerataan kiinteistönvälittäjän sivuilla keitaaksi. Kookkaassa 372 neliön kämpässä on kaikkiaan peräti yhdeksän makuuhuonetta ja 14 kylpyhuonetta.

Temppelimäinen jättitalo

Suureellinen ökykoti on kauttaaltaan reunustettu puisilla parruilla ja sen ilmapiiri henkii etenkin yön pimeydessä viidakkomaista eksotiikkaa. Rannalle voi kävellä suoraan terassilta, jos mieli tekee aamupalan jälkeen pulahtaa viilentävään meriveteen. Merivesiallas palvelee asukasta, jos aallot eivät miellytä. 

Luksusta tulvivassa talossa on tiikkipuusta tehdyt lattiat ja näköala merelle avautuu upeasti pylväiden lomasta. Peli- ja musiikkihuone sekä infrapuna- ja höyrysauna pitävät vieraatkin tyytyväisenä.

Kauniista kodista ei puutu juuri mitään, joten ei ihme, että sitä kutsutaan ”Orkideataloksi”. 

Pierce Brosnan talo
Pierce Brosnan talo

Mökkipaikka minisaarella

Kauain saarella nykyisin majailevat Brosnan ja Smith on nähty usein pusuttelemassa paikallisilla hiekkarannoilla menneen kesän aikana. Paratiisiksi luonnehdittu ympäristö tarjoaa leppoisat puitteet lemmenparille saaren pohjoispuolella.

Perhe on viettänyt siellä yhdessä koronakaranteenia. Suosittu lomasaari on toiminut myös Jurassic Park -elokuvien kuvauspaikkana.

Edelleen elokuvatöissä

Pierce näytteli viimeisen elokuvansa James Bondina vuonna 2002. Sen jälkeen hän on ollut muun muassa huippumenestyneissä Mamma Mia -elokuvissa. Näyttelijälegendan ura ei suinkaan ole ohi, sillä hänet on tänäkin vuonna nähty euroviisuista kertovassa The Story Of Fire Saga -musikaalikomediaelokuvassa. 

Pierce ja hänen vaimonsa Keely ovat olleet naimisissa jo vuodesta 2001 saakka. Heillä on myös kaksi aikuista lasta, Paris ja Dylan. Piercen varallisuuden on arvioitu olevan tänä päivänä 170 miljoonan euron tienoilla, ja onnistuneet asuntokaupat varmasti toisivat lompakkoon muutaman lantin lisää.