Hyppää pääsisältöön
Malin Åkerman on ruotsalainen Hollywood-tähti.

Näyttelijä Malin Åkermanilta tiukka viesti Hollywoodin tuloeroista: Naisille sama palkka kuin miehille!

Ruotsalais-kanadalainen Malin Åkerman, 39, esittää MTV3:n ja HBO Nordicin pyörittämässä Billions-sarjassa toisen pääosahahmon vaimoa Laraa. Ennen pestiään Malin näytteli muun muassa Watchmen-elokuvassa, ja hänet tunnetaan myös lukuisista palkintovaimotyyppisistä hahmoista. Monet saattavat muistaa Malinin erityisesti siitä, että hänen hahmonsa eivät yleensä ujostele heittää paitaa nurkkaan.

Malinin Lara on kuitenkin paljon muutakin kuin vain tyrmäävän kaunis vaimo. Niin hahmon kuin näyttelijänkin tyylikkään kuoren alta paljastuu voimakas ja sanavalmis nainen.

Lue myös: Superkaunottaret kuumina gaalassa: rinnat pääosassa!

– Rakastan Billions-rooliani. Yhteiskunnassamme vallitsee käsitys, että mies saa olla kylmä ja laskelmoiva, mutta naisella nämä ovat negatiivisia ominaisuuksia. Billions rikkoo käsityksiä siitä, millaisia naisten ja miesten kuuluisi olla, Malin kommentoi Monte Carlon televisiofestivaaleilla.

Kolme kotia

Malin syntyi Tukholmassa, mutta muutti Magnus-isän työn perässä Kanadaan tytön ollessa kaksivuotias. Vanhemmat erosivat Malinin ollessa neljä, jolloin isä palasi Ruotsiin. Myöhemmin myös Malinin äiti Pia palasi kotimaahansa, joten Malin vierailee Ruotsissa vuosittain.

Malin kihlaurui brittinäyttelijä Jack Donnellyn, 32, kanssa viime lokakuussa. Pari bongattiin ensimmäisen kerran yhdessä maaliskuussa.
Malin kihlaurui brittinäyttelijä Jack Donnellyn, 32, kanssa viime lokakuussa. Pari bongattiin ensimmäisen kerran yhdessä maaliskuussa.

Nykyään Los Angelesissa asuva Malin kokee olevansa kolmen maan kansalainen.

– Kutsun kaikkia kolmea kodiksi. Silti olen viime vuosina juurtunut yhä enemmän Los Angelesiin. Olen asunut siellä jo 14 vuotta, se on poikani kasvuseutua ja meillä on siellä oma talo.

Malinilla on neljävuotias poika Sebastian ex-miehensä, italialaismuusikko Roberto Zinconen kanssa. Näyttelijän mielestä äitiys yhdistää vahvasti häntä ja Billionsin Laraa.

Lue myös: Watchmen-kaunotar on taas sinkku!

– Lara tekee kaikkensa perheensä puolesta ja olisi valmis tappamaan, jos joku satuttaisi hänen lapsiaan. Jos joku satuttaisi poikaani, satuttaisin heitä pahasti, Malin uhkuu.

Malin meni naimisiin italialaisrumpali Roberto Zinconen kanssa vuonna 2007. Pari erosi vuonna 2013.
Malin meni naimisiin italialaisrumpali Roberto Zinconen kanssa vuonna 2007. Pari erosi vuonna 2013.

Hollywood pitää Ruotsista

Vaikka ruotsalaisuus on vain yksi Malinin identiteeteistä, näyttelijä uskoo sen kuitenkin vaikuttaneen hänen uraansa. Pohjoismaalainen ulkonäkö on Los Angelesissa eksoottista, ja varsinkin nykyään Ruotsi on kaikkien huulilla. Ruotsista on viime vuosina ponnistanut Hollywoodiin lukuisia näyttelijöitä, ja The Girl with the Dragon Tattoo -elokuva siirsi monien kiinnostuksen kohti Pohjolaa, Malin perustelee.

Lue myös: Hollywood-tähti Rooney Maralle tehtiin lävistyksiä roolia varten!

Malinilla on myös hyvin pohjoismaalainen ajatus tasa-arvosta, ja hänellä on painava mielipide Hollywoodin miesten ja naisten rajuista palkkaeroista.

– Palkkaerot eivät ole ongelma vain Hollywoodissa vaan kaikkialla maailmassa. Elokuvantekijät ovat väittäneet, että tietyt miesnäyttelijät vetävät enemmän katsojia, mutta jos näyttelijät tekevät saman verran työtä ja antavat kaikkensa, niin heidän tulisi saada saman verran palkkaa. Tämä on mielestäni hyvin yksinkertainen asia, Malin toteaa tomerasti.

Laskuvarjohyppy odottaa

Vaikka Malin panostaa uraansa täysillä, hän haluaa jättää aikaa myös harrastuksille. Näyttelijä käyttääkin merkittävän osan tuloistaan matkustamiseen.

– Haluan nähdä koko maailman, mutta se vie aikaa. Haluaisin käydä ainakin Intiassa, Uudessa-Seelannissa ja Afrikan valtioissa, Malin luettelee.

Malinilla on neljävuotias poika Sebastian Roberto Zinconen kanssa.
Malinilla on neljävuotias poika Sebastian Roberto Zinconen kanssa.

Muita Malinin harrastuksia määrittää vauhti.

– Haluan oppia leijalautailua! Lisäksi olisi hienoa tehdä laskuvarjohyppy poikani kanssa, mutta ensin pitää odottaa, että hän täyttää 16 vuotta. En ole kyllä ihan varma, onko se vastuuntuntoisen äidin teko, Malin nauraa.


Teksti:
Ida Kankaanpää
Kuvat:
All Over Press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!