MeToo-kampanjan keskeinen hahmo Alyssa Milano ei vieläkään paljasta ahdistelijan nimeä: "Hänellä on menestyksekäs ura, perhe"

18.10.2019 16:33

#MeToo-liikkeen keskeinen hahmo, Alyssa Milano, on vihdoin jakanut oman tarinansa 25 vuoden takaa. Näyttelijätär paljasti kampanjan vuosipäivänä Sorry Not Sorry-podcastissaan, että hän joutui nuorena seksuaalisen väkivallan uhriksi "kuuluisan näyttelijän" taholta.

Jälkeenpäin hän selitti The View-ohjelmassa, miksi häneltä kesti niin kauan puhua asiasta.

- Vaatii niin paljon myöntää se paitsi maailmalle, myös itsellesi. En ole ollut valmis menemään itseeni ja käsittelemään omaa kokemustani, Milano kertoi ohjelman paneelille.

Milano kertoi podcastissaan, että hän haki 20-vuotiaana tietoisesti aikuismaisempia rooleja karistaakseen lapsinäyttelijän imagonsa. Se tarkoitti myös seksikohtauksia. 

- Yhdessä elokuvassa minulla oli seksikohtaus 17 vuotta vanhemman miehen kanssa. Ammattilaiset ovat oppineet käsittelemään tällaiset tilanteet ammattimaisesti, koettelematta rajoja... Tämä mies ei ollut ammattilainen. Hän käytti hyväkseen haavoittuvaista tilannetta asettamalla kätensä alusvaatteideni alle ja yrittäen väkisin laittaa sormensa sisälleni.

Ei kerro nimeä

Milano ei kuitenkaan halunnut nimetä miestä. Hän perusteli päätöstään keskusteluohjelmassa.

- Oli niin lähellä, että olisin sanonut hänen nimensä. Podcastin loppuun kirjoittamani monologin alkuperäisessä versiossa paljastin nimen.

Hän myönsi, että monien muiden naisten tavoin hän pelkäsi, millaisia seuraamuksia paljastuksella olisi kenties ollut.

- Tällä miehellä on perhe. Hänellä on lapsia. Hänellä on menestyksekäs ura. Siitä on 25 vuotta. Ehkä hän on käynyt terapiassa. En ollut valmis syyttämään häntä, koska tilanne voisi eskaloitua... Mutta siitä #MeToo-liikkeessä on kyse. Sinun ei tarvitse nimetä tekijää, tai kertoa tarkalleen, mitä on tapahtunut. Sinun on vain osoitettava solidaarisuutta muita naisia kohtaan, jotka ovat myös kohdanneet tämän kauhean todellisuuden.

Lähde: Decider

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: YouTube

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!