Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Meghan ja Harry pääsivät vihdoin ikiomaan kotiin.

Kohuttu herttuapari Harry ja Meghan pääsi omaan kotiin – rapistunut kuningattaren pakopaikka remontoitiin entiseen loistoonsa!

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan pääsivät huhtikuun alussa vihdoin muuttamaan Kensingtonin palatsista ikiomaan kotiin.

Frogmore Cottage -nimeä kantava kymmenen makuuhuoneen talo sijaitsee Windsorin linnan tiluksilla. 230-vuotisen historiansa aikana talo oli jaettu useiksi erillisiksi huoneistoiksi, mutta remontoitiin nyt jälleen alkuperäiseksi yhdeksi kokonaisuudeksi.

Lue myös: Muutto maaseudulle?! Isäksi tuleva prinssi Harry seuraa äitinsä ja veljensä periaatteita kasvattajana!

Intialaisguru asukkina

Talon rakennutti kuningatar Charlotte vuonna 1792 pakopaikaksi itselleen ja tyttärilleen. Hänen puolisonsa, kuningas Yrjö III oli näet mielisairas ja vainoharhainen, ja vaimo lähti häntä karkuun Frogmoreen maniakohtausten iskiessä.

Täysin remontoidun, 10 makuuhuonetta kattavan talon historia ulottuu 1700-luvun lopulle.
Täysin remontoidun, 10 makuuhuonetta kattavan talon historia ulottuu 1700-luvun lopulle.

 

Hullun kuninkaan pojantytär, kuningatar Viktoria antoi sittemmin talon henkilökohtaisen intialaisen gurunsa Abdul Karimin haltuun. Koko hovi vihasi miestä, mutta Viktoria ei panetteluista välittänyt vaan lahjoi tätä ruhtinaallisesti.

Viktorian poika kuningas Edward VII lähetti Karimin matkoihinsa vain tunteja kuningattaren hautajaisten jälkeen.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Prinssi Harryn ja Meghanin tulevasta lapsesta tehdään rahasampo!

Rapistui vauhdilla

Vuonna 1917 talo päätyi tsaari Nikolain sisarelle, Xenialle ja tämän lapsille pakolaiskodiksi.

Talo alkoi hoitamattomana rapistua. Vuonna 1929 se julistettiin käyttökelvottomaksi, vaikka tilusten henkilökunta huoneita jakoikin ja rakenteli sinne erillisiä huoneistoja.

Nyt herttuaparilla on sekä värikkään historian talo että uutuuttaan hohtavat huoneet. Niiden lisäksi talossa on runsaasti harrastustiloja sekä heille itselleen että lapsilleen.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!