fbq
Hllwd
17.10.2017 07:54
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press
Kate Winslet
Kate Winslet avautui skandaalituottaja Harvey Weinsteinista: En edes tiedä, mistä aloittaisin!
Hllwd
17.10.2017 07:54
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: All Over Press

Kate Winslet on monien Hollywood-tähtien tavoin kertonut kokemuksistaan tuottaja Harvey Weinsteinin kanssa. Kate työskenteli tuottajan kanssa Lukija-elokuvassa, josta Kate palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla vuonna 2009.

Hollywood-tähdet reagoivat voimakkaasti Harvey Weinsteinin ahdistelusyytöksiin: Olen elänyt pelossa 20 vuotta!

− Minulle sanottiin, että minun pitää kiittää Harveyta kiitospuheessani. Muistan vastanneeni siihen, että en missään nimessä kiitä häntä. Sillä ei ollut mitään tekemistä kiittämättömyyden kanssa. Jos joku käyttäytyy huonosti ihmisiä kohtaan, miksi kiittäisin häntä, Kate pohti LA Timesin haastattelussa.

Yhteistyö päättyi

Kate teki elokuvadebyyttinsä Harveyn tuottamassa Heavenly Creatures -elokuvassa 90-luvun alkupuolella. Harvey on muistuttanut näyttelijää siitä jo vuosikausia.

− Aina, kun näen Harveyn jossain, hän tarraa käsivarteeni ja sanoo: ”Älä unohda, kuka antoi sinulle ensimmäisen elokuvaroolisi.” Aivan kuin olisin hänelle jotain velkaa. Myöhemmin Lukija-elokuvan kohdalla kävi samanlainen tapaus: ”Saat avullani Oscar-ehdokkuuden. Teen sinusta voittajan!”

Katen mukaan Harvey oli aina asiaton ja ilkeä. Harvey muun muassa kutsui Katen naisagenttia äärimmäisen rumilla, naisia alentavilla nimillä.

− En edes tiedä, mistä aloittaisin hänen järkyttävästä käytöksestään puhumisen. En aio puhua siitä, koska en ole valmis avaamaan sitä laatikkoa julkisesti. En joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, luojan kiitos. Jostain syystä onnistuin väistämään sen luodin.

Vaikka Lukija oli jättimenestys, jäi se Katen ja Harveyn viimeiseksi yhteistyöksi.

− Minua ei tuupita ympäriinsä tai kiusata. Minua kiusattiin lapsena, joten en anna sellaisen tapahtua enää. Se, että minun ei tarvitse työskennellä Harveyn kanssaan enää koskaan, on yksi parhaista asioista, mitä minulle voi tapahtua!

Toivoo kovinta mahdollista tuomiota

Kate ihailee naisia, jotka ovat kertoneet rohkeasti Harveyn toimintatavoista ja seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutumisesta.

− Sellainen toimintaa ei voi hyväksyä millään tavalla. Toivottavasti mahdollisimman moni nainen nousee esille asian tiimoilta. Nämä naiset ovat rikoksen uhreja, ja tekijänä on äärimmäisen hankala mies. Toivon, että Harvey Weinstein saa pahimman mahdollisen tuomion.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »