Kanye West pyrkii tosissaan Yhdysvaltojen presidentiksi - Tesla-pohatta Elon Musk antaa taustatukea!

Hllwd | 08.07.2020 17:25

Musiikkivaikuttaja ja muotimoguli Kanye West, 42, haastaa Yhdysvaltojen presidenttipelin asetelman. Twitter-ilmoitus presidenttikisaan lähtemisestä vaikutti ensi alkuun jonkinlaiselta huumorilta, mutta mies on täysin vakavissaan.

Joe Bidenin, 77, ja Donald Trumpin, 74, seuraksi valtaa tavoittelemaan aikoo mies, joka ei ole sen enempää demokraattien kuin republikaanienkaan leirissä. Kanyen vaaliorganisaatio kantaa nimeä Birthday Party.  Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes kysyi, mitä Kanye presidenttiydellään tavoittelisi, ja miljardöörisarjaan noussut visionääri vastasi. 

Trumpille pakit

Kanye ei enää tue Trumpia, ja kertoo, että "punainen lippikseni on poissa". Räppäri ymmärtää sen, että hänen mukaanlähtönsä voi viedä ääniä demokraattien afroamerikkalaisilta äänestäjiltä ja näin ollen avittaa Trumpia jatkokaudelle, mutta hän ei pidä asiaa ongelmana.

- Kyllä minä sen käsitän. Toisaalta ei pidä olettaa, että mustat amerikkalaiset äänestäisivät vaalissa automaattisesti demokraattia ja Trumpia vastaan. Tuohan on suorastaan rasistinen oletus!

Räppäri ja Yeezy-moguli ei itse ole ollut kovinkaan aktiivinen yhteiskunnallisesti. Itse asiassa hän ei ole edes äänestänyt eläessään. Poliittisia näkökantoja hänellä kyllä on, arjen tasolle saakka.

- Esimerkiksi nämä abortin vastustajat... he edistävät rotusorron kannattajien ideoita, tekevät sen likaisen työn.
 
Kanye laittaisi myös presidentin hallinnon uusiksi "lattiasta kattoon". Valkoisesta tulisi "Wakanda". Kutkuttava ajatus on myös Kim Kardashianin mahdollinen nousu USA:n ykkösrouvaksi Melanie Trumpin paikalle. Vaali käydään ensi syksynä. Tesla-miljardööri Elon Musk antaa Kanyelle neuvoja kampanjaan.

Teksti:Poutanen Pauli
Kuvat:All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!