fbqHeppatyttö-Anne täytti 70 vuotta! Prinsessan uralle mahtuvat niin hovia järkyttänyt avioero kuin kidnappauskin! | Seiska
Prinsessa Anne

Heppatyttö-Anne täytti 70 vuotta! Prinsessan uralle mahtuvat niin hovia järkyttänyt avioero kuin kidnappauskin!

Hllwd | 16.08.2020 14:01

Lauantaina 70-vuotispäiviään juhlinut prinsessa Anne oli nuorempana raisuotteinen poikatyttö, joka selätti mennen tullen vuotta vanhemman ja herkkäluonteisemman isoveljensä Charlesin.

Anne

Anne vuonna 1972.

Hurja kidnappaus

Hän ei myöskään jäänyt tumput suorina kirkumaan saati pyörtynyt, kun hänet yritettiin kidnapata vuonna 1974. 

Anne oli silloisen miehensä, ratsastaja Mark Phillipsin, nyt 71, ja turvamiestensä kanssa matkalla hyväntekeväisyystapahtumasta kotiinsa Buckinghamin palatsiin, kun Ian Ball keskeytti automatkan aseineen. Ballin onnistui haavoittaa kahakassa neljää ihmistä, mutta Anne seurasi tilannetta kylmäpäisenä sivusta.

Kahden miljoonan lunnaat

Anne on usein julkisestikin muistellut tilannetta, jossa hänen onnistui työntää aseistettu ja aggressiivinen tunkeutuja väkivalloin ulos autosta.

– Sieppaaja pääsi jo kimppuuni auton takapenkille. Hän repi minua vaatteista ja vaati lähtemään mukaansa. Jostain syystä pysyin tilanteessa viileän kohteliaana ja sanoin hänelle rauhallisesti, etten usko lähteväni tästä mihinkään, eikä hänen juonensa hemmetti vieköön muutenkaan taida onnistua.

Annen ex-mies puolestaan paljasti pelänneensä tilanteessa vaimoaan enemmän, vaikka onkin ammattisotilas.Poliisit saivat lyhyen kahakan päätteeksi Ballin pidätettyä. Myöhemmin paljastui, että sieppaaja olisi vaatinut prinsessasta kahden miljoonan punnan lunnaita. Nykyrahassa summa olisi 23–25 miljoonaa euroa.

 

Toinen liitto kestää

Prinsessa Ruususen mallista poikkeava, kapinalliseksi jo teininä nimitetty Anne oli myös ensimmäinen kuningatar Elisabetin neljästä lapsesta, joka uskalsi ottaa avioeron ja avioitua uudestaan. Hänen veljensä Charles ja Andrew seurasivat siskonsa jalanjäljissä parin vuoden sisällä. Vain pikkuveli Edward on pysynyt ensimmäisessä liitossaan. 

Zara Peter

Anne oli lastensa Peterin ja Zaran isän (kuvassa yllä) Markin kanssa naimisissa 19 vuotta. Suhde nykyiseen mieheen, merivoimien upseeri Timothy Laurenceen (kuvassa alla), 65, oli ollut julkinen salaisuus jo vuosia ennen eroa. Anne nai Timothyn joulukuussa 1992 vain kahdeksan kuukautta virallisen avioeron jälkeen.

Timothy
Anne
Hevoset ovat olleet Annelle kaikki kaikessa. Hän osallistui ratsastajana vuoden 1976 Montrealin olympialaisiin.
Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!