Hyppää pääsisältöön
Niki Lauda

F1-mestari Niki Lauda on kuollut

Formula 1:n kolminkertainen maailmanmestari, itävaltalainen Niki Lauda on kuollut. F1-legenda oli kuollessaan 70-vuotias.

Laudan perhe tiedotti asiasta varhain tiistaiaamuna.

- Syvän surun keskeltä ilmoitamme, että rakas Nikimme nukkui maanantaina rauhallisesti pois perheensä läsnä ollessa, perhe ilmoitti.

Lauda voitti maailmanmestaruuden vuosina 1975, 1977 ja 1984. Laudan uran dramaattisin hetki tapahtui 1. elokuuta 1976, kun hän joutui hirvittävään kolariin Nürburgringillä. Kolari johti valtavaan tulipaloon, jossa Lauda paloi pahoin.

Lauda palasi kuitenkin kilparadalle hämmästyttävästi vain kuusi viikkoa myöhemmin ja ajoi onnettomuuden jälkeen vielä kaksi F1-mestaruutta.

Keuhko-operaatio viime kesänä

Kilpauransa jälkeenkin Lauda oli hyvin näkyvästi mukana formula 1:n MM-sarjassa ja esimerkiksi viimeisinä vuosinaan hän toimi Mercedes.tallin asiantuntijana.

Viimeisen vuoden aikana Laudaa ei nähty F1-varikolla yhtä usein kuin aiemmin, sillä Lauda kärsi vakavista terveysongelmista. Viime elokuussa Laudalle tehtiin keuhkonsiirto sen jälkeen, kun raju flunssa oli vienyt hänet tehohoitoon.

Tammikuussa Lauda sairastui uudestaan flunssaan ja joutui tehohoitoon.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Mika Seppänen
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!