George Clooney

Tv-julkkiksen ja missin pojasta tuli rakastettu leffatähti ja maailmanparantaja – tiesitkö näitä asioita 60 vuotta täyttäneestä George Clooneysta?

Ulkomaat | 08.05.2021 22:33

George Timothy Clooney syntyi 6. toukokuuta vuonna 1961 Kentuckyn osavaltiossa. Hänen Nina-äitinsä on entinen missi ja televisiojuontajana toiminut Nick-isä on paikallinen julkkis. Urheilu oli kaikki kaikessa nuorelle Georgelle, joka haaveili ammattiurasta baseball-areenoilla. George opiskeli jonkin aikaa yliopistossa, mutta ei valmistunut koskaan.  

Vanhemmat

Lue myös: 60 vuotta täyttänyt George Clooney hätyyteltiin leffan teosta etätöihin – valkokankaan seksisymboli pyykkää ja hoitaa lapsia kotona

Televisiosarjoista Oscar-tähdeksi

Teho-osasto

Ennen läpimurtoaan George teki pieniä sivuosia, kuten Roseanne-, Murhasta tuli totta- ja Tyttökullat-sarjoissa. Ura lähti räjähdysmäiseen nousuun, kun hän aloitti vuonna 1994 Teho-osaston näyttelijäkaartissa.

Syyria

Viiden tv-vuoden jälkeen George on takonut menestysleffoja, kuten Ocean’s Eleven, Batman & Robin, Up in the Air ja Syriana. Kaikkiaan elokuvia on noin 70. Myönnettyjä palkintoja on lukuisia, kuten Oscareita ja Golden Globeja.

Lue myös: Teho-osasto-sarja teki George Clooneysta supertähden – katso mitä legendaarisen sairaalasarjan tähdille kuuluu tänään!

Haluttu poikamies

Kelly ja George

Poikamiesvuosinaan George seurusteli usean Hollywood-kaunottaren, kuten Renée Zellwegerin, Sandra Bullockin ja Lucy Liun kanssa. Hän myös eli avoliitossa näyttelijä Kelly Prestonin kanssa ennen tämän avioliittoa John Travoltan kanssa.

Talia ja George

Vuonna 1989 George avioitui näyttelijä Talia Balsamin kanssa, mutta liitto päättyi neljä vuotta myöhemmin eroon.

Amal kesytti

George ja Amal

Syksyllä 2013 Georgen elämä sai uuden suunnan, kun hän tapasi varainkeruutilaisuudessa ihmisoikeusjuristin Amal Alamuddinin. Seurustelu alkoi heti ensitapaamisesta, ja pari tutustui toisiinsa matkustaen ympäri maapalloa. Jo seuraavana keväänä George kosi rakastaan, ja häät vietettiin syksyllä Venetsiassa. Amal on tuttu näky Georgen käsipuolessa niin elokuvajuhlissa kuin hyväntekeväisyysgaaloissakin. Koronapandemian aikana George on paljastanut romanttisen puolen itsestään: hän jättää käsin kirjoitettuja rakkauskirjeitä vaimonsa työpöydälle.

– On ilmeistä, että Amal muutti elämäni. Ensihetkestä lähtien kaikki hänessä oli paljon tärkeämpää kuin minä itse, George totesi CBS:lle.

Lue myös: Hepsankeikka ja bisnesnainen – Seiskan muotipoliisi ruotii George Clooneyn Amal-rakkaan tyylin!

Isin silmäterät

Isä ja poika

Kesällä 2017 George ja Amal saivat kaksoset Ellan ja Alexanderin. George on kuvaillut tyttärensä muistuttavan äitiään älykkyydellään, kun poika taas on perinyt isältään humoristisen höynäyttelyn.

– Toivottavasti en mokaa isänä. Meillä on vastuu näistä kahdesta lapsesta. Haluan heistä onnellisia ja hauskoja ihmisiä. Haluan heidän kiinnostuvan asioista ja osoittavan myötätuntoa muiden ahdingolle, George on sanonut.

Äänekäs aktivisti

Aktivisti

George on tunnettu aktivisti, joka puolustaa ihmisoikeuksia, ottaa poliittisesti kantaa ja kerää varoja huono-osaisille. Kolme vuotta sitten hänet nimitettiin YK:n rauhanlähettilääksi. George on lahjoittanut 500 miljoonan euron omaisuudestaan runsaasti hyväntekeväisyyteen, kuten katastrofien uhreille. Darfurin kriisin hoito ja kansanmurhien tutkimus sekä ehkäisy ovat hänelle sydämenasioita.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!