Tosi-tv-tähti Nikki Grahame on kuollut 38-vuotiaana - kolme vuosikymmentä kestänyt taistelu syömishäiriön kanssa vei voimat

Ulkomaat | 13.04.2021 14:15

Britannian Big Brother -ohjelman kilpailija Nikki Grahame menehtyi viime viikolla vain 38-vuotiaana. Tosi-tv-tähti sairastui anoreksiaan 8-vuotiaana ja sairaus uusiutui Nikkin elinaikana useampaan otteeseen. 9. huhtikuuta menehtynyt tosi-tv-tähti oli saarivaltion yksi rakastetuimpia ja parhaiten muistettuja Big Brother -kilpailijoita. 

- Tiedän, että jos kohtaan vaikeita aikoja niin sairaus voi uusiutua koska vain, Nikki lausui vuonna 2014.

Lue myös: Anoreksia oli viedä julkkislääkärin hengen! Pippa Laukka kärsi vuosikausia syömishäiriöstä – ”Asiaan liittyy suuri häpeä!”

Anoreksia vei voiton

Kaksi kirjaa elämästään anoreksian varjossa kirjoittanut Nikki kirjautui viime kuussa yksityiseen sairaalaan Britanniassa, kun tähden sairaus oli pahentunut saarivaltion liikkumisrajoitusten myötä. Tähden ystävät saivat kerättyä GoFundMe-palvelun kautta yli 75 000 euroa Nikkin hoitoon, jotta hänellä oli varaa kirjautua yksityiseen sairaalaan. Sairaalakaan ei kyennyt tähteä pelastamaan, vaan ystävät kertoivat Nikkin poismenosta keräyssivustolla huhtikuussa.

Nikki Grahame
Nikki kuvattuna kesäkuussa 2020, jolloin koronarajoituksia oli takana vasta muutama kuukausi.

- Suuren surun murtamana meidän täytyy kertoa teille, että rakas ystävämme Nikki on menehtynyt aikaisin perjantaina 9. huhtikuuta. Sydämemme särkyy tietäessämme, että joku niin rakas ja tärkeä otettiin luotamme pois niin nuorena. Nikki ei ainoastaan koskettanut miljoonien ihmisten elämää, vaan myös ystäviensä ja perheensä, jotka kaipaavat häntä valtavasti.

Lue myös: Syömishäiriö iski radiojuontaja Rea Tallgreniin 14-vuotiaana – ”Tekisi mieli ravistella nuorta itseäni!”

Väsyi eristysoloihin

Eristyksissä kotonaan ennen sairaalajaksoaan elänyt tähti julkaisi viimeisimmän Instagram-päivityksensä viisi kuukautta sitten joulukuussa, jolloin Ison-Britannian koronavirustilanne oli pahentunut ja paikallinen hallitus määräsi voimaan uusia rajoituksia

Lue myös: Temptation Island Suomi -Jennan raju syömishäiriökierre: "Näännytin itseäni ja luut kuulsivat ihoni alta"

Julkaisussa on videopätkä Nikkin Big Brother -taipaleelta, jossa mallinakin työskennellyt tosi-tv-tähti on äärimmäisen turhautunut kesken kilpailun. Videon yläpuolella lukee englanniksi, että näin reagoin sillä sekunnilla kun ilmoitus kansallisesta ulkonaliikkumiskiellosta annettiin. Julkaisun kuvatekstissä menehtynyt tosi-tv-tähti kirjoittaa olevansa väsynyt eristysoloihin.

- Ei tätä taas. Vakavissaan, en jaksa tätä.

Äidin suuri huoli

Nikki äiti kertoi Ison-Britannian aamuohjelmassa viime kuun lopussa tyttärensä huonontuneesta voinnista.

- Se kuulostaa hullulta, mutta jopa kuntosalien sulkeminen on vaikuttanut häneen. Se (kuntosaliharjoittelu) on ollut tärkeää hänelle, sillä hän ei kykene syömään, ellei tiedä pääsevänsä urheilemaan, joten kuntosalien sulkeminen on ollut hänen kohdallaan varsin huolestuttavaa. Ja eristyksissä oleminen myös, äiti kertoi.

- Luonnollisesti hän ei ole voinut nähdä ketään. Tarjouduin muuttamaan hänen luokseen, mutta hän sanoi että hänen pitää olla itsekseni kotona.  Tämä on ollut rankkaa hänelle, todella rankkaa.

Nikki kilpaili isoveljen valvovan silmän alla ensimmäisen kerran vuonna 2006, toistamiseen vuonna 2010 ja vielä kertaalleen 2015. Lisäksi rakastettu tosi-tv-tähti nähtiin Kanadan Big Brotherissa vuonna 2013. 

Lue myös: Näytelmärooli aiheutti anoreksian! 13 kiloa kahdessa kuukaudessa laihduttanut Oskari Katajisto: ”Läheiseni olivat todella huolissaan!”

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:All Over Press, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!