fbq
Jill Biden

Syytettiin salasuhteesta! Jill Biden täyttää 70 vuotta – tiesitkö näitä asioita Yhdysvaltain ensimmäisestä naisesta?

Torstaina 70 vuotta täyttävä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Jill Biden haaveili jo teininä urasta ja onnellisesta perhe-elämästä. Molemmat haaveet toteutuivat. Kaikki alkoi sokkotreffeistä vuonna 1975. Yliopistoa käyvä Jill tapasi itseään yhdeksän vuotta vanhemman senaattorin ja kolme vuotta aiemmin leskeksi jääneen yksinhuoltajaisän Joe Bidenin.

Samana vuonna kun tuleva presidenttipari tapasi, Jill erosi ensimmäisestä puolisostaan. Ex-mies väittää eron syyksi vaimon salasuhteen Joen kanssa. Jill on kiistänyt väitteet.

– En tuntenut ketään eronnutta. Koin epäonnistuneeni. Itsetuntoni meni, kun mietin vikojani ja syitä, miksi en saanut liittoani toimimaan, Jill avautui The Kelly Clarkson Show’ssa.

Jill ja Joe Biden

Ohhoh! Presidentti Joe Bidenin Jill-vaimo viihtyy prinssi Harryn seurassa – kaksikolla pitkä yhteinen historia!

Jill Tracy Jacobs syntyi 3. kesäkuussa 1951 keskiluokkaiseen perheeseen New Jerseyssä. Työt hän aloitti 15-vuotiaana, hankki yliopistokoulutuksen ja väitteli tohtoriksi. Hän on toiminut opettajana lukiossa ja psykiatrisessa sairaalassa. Ensimmäisenä presidentin rouvana Jill ei luovu ansiotyöstään.

Jill Biden

– Opetan kirjoittamista. Se on intohimoni, Jill totesi People-lehdelle.

Jill oli kaksi vuotta bonuslastensa kotiäitinä.

Jill Biden ja lapset

Beau ja Hunter olivat ronskeja, hikisiä ja sotkuisia poikia. Kerran he huusivat minut alakertaan ja esittelivät haaviin napatun käärmeen. Kiljuin ja juoksin. Kun tyttäreni oli teini, säilytin ovella lenkkareitani, jotta saatoin riideltyämme juosta ulos purkamaan turhautumistani. Ei ihme, että minusta tuli maratoonari, Jill kertoi Parentsille.

Varaäiti on myös bonusmummi Joe Bidenin poikien Hunterin ja edesmenneen Beaun lapsille. Sosiaalityöntekijänä työskentelevällä Ashley-tyttärellä ei ole lapsia. Bideneillä on seitsemän lastenlasta: Naomi, Finnegan, Maisy, Natalie, Hunter, Beau ja Navy.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Lapsenlapset

– Hän ei ole keskiverto isoäiti. Hän on keppostelija, hyvin ilkikurinen, Natalie kuvailee mummiaan.

Jill ja Joe Biden

Ensimmäisen naisen ja englannin kielen opettajan roolien välillä tasapainoilu näkyy Jillin pukeutumisessa. Garderobi on tyylikäs mutta käytännöllinen. Lempityöasu on värikäs mekko ja bleiseri, mutta kauppaan hän piipahtaa huolettomasti tukka ponnarilla ja paperikassi olalla. Edeltäjänsä Melania Trump viesti rooliaan vaatteilla, mutta Jill keskittyy mieluummin tekemisiinsä.

Kirja

Harva Suomessa tietää, että Jill on myös kirjailija. Hän on julkaissut kolme kirjaa: kaksi lastenkirjaa ja yhden bestsellerin. Elämäkerrallisessa kirjassaan Jill pohtii, miten hän loi rakastavan perheen miehensä poliittisen elämän keskellä. Lastenkirjoihinsa inspiraatio on tullut puolison lapsuudesta sekä lapsenlapsen kokemuksista sotilaan tyttärenä.

Ennen kuin Jill vastasi kosintaan myöntävästi, Joe Biden ehti polvistua viidesti rakkaansa eteen.  Häitä juhlittiin vuonna 1977.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Joe ja Jill Biden

– Olemme kokeneet yhdessä huiput ja matalikot, tragediat ja menetykset. On olemassa sanonta, että joskus murtumispisteet vahvistavat. Siihen olemme pyrkineet, Jill pohti People-lehdessä.

Kahdenkeskisestä ajasta ei liitossa tingitä.

– Mieheni ja minä olemme kiireisiä, mutta pidämme kiinni yhteisestä illallisesta. Puhelimet pitää sulkea, ja Valkoisessa talossa syömme takkatulen ääressä ja juttelemme, Jill kertoo.