fbqSacha Baron Cohen huijasi olevansa suomalainen – muistatko nämä kohut 50 vuotta täyttäneen törkykoomikon uralta? | Seiska
Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen huijasi olevansa suomalainen – muistatko nämä kohut 50 vuotta täyttäneen törkykoomikon uralta?

Ulkomaat | 16.10.2021 12:11

Kiistelty, kohuttu ja ylistetty brittikoomikko Sacha Baron Cohen täytti keskiviikkona 50. Näyttelijä on tunnettu erityisesti rooleistaan hoppari Ali G:nä, kazakstanilaisena tv-juontajana Boratina, itävaltalaisena muotitoimittajana Brünona sekä arabidiktaattorina. Onpa hän myös huijannut haastattelun yhdysvaltalaispoliitikolta esittämällä suomalaista toimittajaa.

Ali G oli Sacha Baron Cohanin läpimurtohahmo.
Ali G oli Sacha Baron Cohanin läpimurtohahmo.

Tulevaisuutensa suhteen Sacha myöntää olevansa kunnianhimoton ja vailla suunnitelmia.

– Minulla ei ole aavistustakaan tulevasta. Olen aika vastahakoinen esiintyjä, ja työprojektit ovat kovaa hommaa. Siksi pidänkin töiden välillä parin vuoden taukoja, Sacha toteaa GQ:n haastattelussa.

Sacha ei puhu kazakia, kuten Boratin vuoksi niin usein kuvitellaan.
Sacha ei puhu kazakia, kuten Boratin vuoksi niin usein kuvitellaan.

 

Koomikko kaipaa paluuta juurilleen stand up -komiikan pariin. Koronapandemiaa Australiaan paennut Sacha on jo noussut liveyleisön eteen uudessa kotimaassaan.

– Olen älyttömän onnellinen, että teen rakastamaani työtä. Minusta ylipäätään tuli koomikko, koska rakastan nähdä ihmisten nauravan vitseilleni, Sacha toteaa.

Lue myös: Sacha Baron Cohen hiljensi Seiskan toimittajan: Oletko joku seksuaalirikollinen?

Queen-bändi suututti tähden

Queen

Muutama vuosi sitten Sachalle tarjottiin päärooli Queen-solisti Freddie Mercuryna elokuvassa Bohemian Rhapsody. Rooli kiinnosti, mutta sitten tuli eripuraa Queenin bändiläisten kanssa.

– Yksi heistä sanoi: ”Tämä on upea leffa, koska siinä tapahtuu mahtava juttu puolivälissä – Freddie kuolee”. Halusin näyttää legendaarisen laulajan hedonistisen elämän, mutta bändi halusi olla keskiössä, Sacha perusteli syitään jättää huippurooli väliin.

Rooli päätyi näyttelijä Rami Malekille.

Nöyryytti Trumpia somessa

Trump

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ei lukeudu Sacha Baron Cohenin faneihin. Borat 2 -leffan jälkeen Donald haukkui koomikon huijarihyypiöksi. Sacha vastasi twiittiin nimittämällä presidenttiä rasistiseksi pelleksi, jolle hän tarjoaa töitä seuraavasta leffastaan. Kun Trump jätti Valkoisen talon, jatkoi Sacha piikittelyä.

– Donald, jäit työttömäksi ja tiedän tarjonneeni sinulle töitä, mutta suorituksesi tällä viikolla oli traaginen ja surullinen. Tarjous peruttu.

20 vuotta rakkautta

Sacha ja Isla

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta Sachan hullaantumisesta ensisilmäyksellä australialaiseen näyttelijä-kirjailijaan Isla Fisheriin, 45.

– Isla oli hillitön. Hänestä en tiedä, mutta minä tiesin välittömästi rakastuneeni, Sacha kertoo New York Timesille. Pari avioitui vuonna 2007, ja liittoon syntyi kolme lasta Olive, Elula ja Montgomery.

Lue myös: Sacha Baron Cohenin vaimo Seiskalle: Mies tuo roolihahmot sänkyynkin!

FBI:n silmätikkuna

Borat

Sachan luoma Borat-hahmo ei ole historiansa aikana ärsyttänyt vain julkkiksia, vaan myös tavallisia Yhdysvaltain kansalaisia. Vuonna 2006 kansa epäili Boratin olevan todellisuudessa terroristi, joten he tekivät asiasta ilmoitukset viranomaisille. Asia otettiin niin vakavasti, että Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI aloitti tutkimukset Boratin ympärillä.

Poliitikkojen kiusankappale

Rudy Giuliani

Sacha Baron Cohen on piikki etenkin poliitikkojen ja muiden valtaapitävien takamuksissa. Ei siis ihme, että roolihahmoillaan Sacha on saanut niskoilleen lukuisia oikeuskanteita. Viimeksi vime vuonna Sacha nousi otsikoihin, kun Donald Trumpin ex-juristi Rudy Giuliani yritti pidättää hänet filmausryhmineen. Syynä oli Rudyn joutuminen huonoon valoon Borat-leffan kohtauksessa, jossa hänet yllätettiin alaikäistä näyttelevän naisen kanssa hotellihuoneessa.

Lue myös: Sacha Baron Cohen Seiskalle: Onneksi Penélope Cruz ei huomannut, että masturboin!

7 faktaa Sachasta

1. Vuonna 2006 Kazakstan kielsi Borat-elokuvan esittämisen. Nykyään maa käyttää leffahuumoria matkailumainoksissaan.

2. Ennen koomikkouraansa Sacha hankki leipänsä mallina.

3. Sacha pitää esikuvanaan koomikko Peter Sellersiä.

4. Sacha puhuu sujuvasti hepreaa.

5. Borat-elokuvia ei ole kuvattu Kazakstanissa, vaan enimmäkseen Romaniassa ja Yhdysvalloissa.

6. Sachan omaisuus on arviolta 140 miljoonaa euroa.

7. Sachan saksalaiset isovanhemmat selvisivät toisen maailmansodan juutalaisvainoista Englantiin.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press, Alex Bailey, Yle ja Nelonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!