fbq
Ulkomaat
03.12.2021 12:33
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
riina-maija palander
Riina-Maija Palander hekumoi tunteikkaassa päivityksessä: "Eipä silloin tiedetty, että koko meidän elämä kääntyisi ylösalaisin"
Ulkomaat
03.12.2021 12:33
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Riina-Maija Palander on julkaissut Instagram-tilillään rakkaudellisen päivityksen Viron Ontikan-kartanoaan kohtaan. Riina-Maija ja puolisonsa Kalle Palander ostivat Ontika Manor -nimisen kartanon Virosta perheen kodiksi kymmenisen vuotta sitten. Sittemmin he ovat ryhtyneet pyörittämään kartanossa majatalotoimintaa.

Eipä silloin tiedetty, että koko meidän elämä kääntyisi ylösalaisin, ja jouduttaisiin todelliseen elämänhallintaa vaativaan selviytyjät-realityyn. Tällä paikalla ei ollut siihen osaa eikä arpaa, mutta kyllä se kaiken näki ja koki, Riina-Maija kirjoittaa.

Palanderit ovat kertoneet avoimesti hotellikartanonsa vaikeuksista. Joitakin vuosia sitten kiinteistöön tehtiin iso remontti.

Lue myös: Haluaisitko astua Kalle Palanderin saappaisiin? Kriisistä toiseen seilannut Viron kartano on nyt tarjolla yksityiskäyttöön

Kartanon ylläpidosta on Seiskan tietojen mukaan vastannut pitkälti Riina-Maija. Kävijävirtojen noustessa yrittäjäpariskunta on saanut uutta tsemppiä, ja historiallisen arvorakennuksen tulevaisuus näyttää lupaavalta. Kartanoidyllistä nauttiville Palanderit ovatkin esittäneet tarjouksen: koko paikka on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Tarjous on nähtävillä Kallen Instagram-tilillä.

Lue myös (2017): Riina-Maija ja Kalle Palanderin kartanohotelli Virossa remonttikaaoksen keskellä: ovet kiinni ja miljoonavelat!

Riina-Maija kirjoittaa päivityksessään, että vaikka kartanon ylläpito on vienyt häneltä välillä voimat, hän kokee kuuluvansa kartanoon.

– Kohtalo tai ei, niin se vain on. Huimaa on se, että mulla on oma meikkauspöytä ikkunan edessä toisessa kerroksessa, jonka ääressä istun joka aamu ja ilta. Se on mun paikka. Kun olin pois kartanolta, koko pöytä peileineen oli paiskautunut ikkunasta ulos. Kartanon kummitus oli ilmeisesti suuttunut kun olin poissa, Riina-Maija veikkaa.

– Ontika on mystinen paikka. Kauneinta mitä tiedän. Kaikkina vuodenaikoina. Mä olen osa sitä ja se minua, vaikken aluksi sitä halunnutkaan. Kesti vuosia ennen kuin opin olemaan kartanon emäntä, mutta nyt olen sitä vain ja ainoastaan. Juuri sillä nöyrällä ylpeydellä, minkä kartanon omistaminen vaatii. Koska kartano jää kun minusta aika koittaa, Riina-Maija summaa.