Peter Nygård

Peter Nygårdin omaisuus takavarikoitiin! Bahaman-palatsi raunioina – karut kuvat Seiskassa!

Ulkomaat | 23.06.2021 07:37

Kansainvälinen media uutisoi viime viikolla Peter Nygårdin, 79, joutuneen uusiin vaikeuksiin. Tällä kertaa hänet ovat haastaneet oikeuteen omat juristit Bahamalla, jotka karhuavat peräti 14 miljoonan dollarin maksamattomia laskujaan.

Miljoonien korvauksia vaatii myös Save The Bay -niminen ympäristöjärjestö, joka syyttää Nygårdin tuhonneen ainutlaatuisen lahdenpoukaman ja niemenkärjen omistamansa luksuslinnakkeen ympäriltä.

Lue myös: Monimiljonääri Peter Nygård pidätettiin Kanadassa - syytteiden karmeat yksityiskohdat julki

Raju naapurisota

Peter Nygård osti ainutlaatuisen maa-alueen Bahaman New Providence -saarelta vuonna 1987. Valtava niemenkärki lahdenpoukamineen sijaitsee Lyford Cay -nimisellä aidatulla alueella, jonne pääsy on vain asukkailla ja heidän vieraillaan.

Aikoinaan maailman suurimmaksi yksityiskodiksikin nimetty palatsi sai nimen Nygård Cay. Nygårdin naapureihin on kuulunut muiden massa legendaarinen Bond-näyttelijä Sean Connery sekä lukuisia maailman varakkaimpia miljardööriperheitä.

Nygårdin ongelmat alkoivat, kun naapuriin muutti miljardöörisijoittaja Louis Bacon. Uusi naapuri kyllästyi Nygårdin viikonloppuisin järjestämiin kovaäänisiin juhliin, ja heidän välilleen leimahti raju naapurisota.

Ilmakuvasta saa hyvän käsityksen Nygård Cayn valtavasta koosta.
Ilmakuvasta saa hyvän käsityksen Nygård Cayn valtavasta koosta.

Lue myös: Peter Nygård kutsui pahamaineisiin juhliin! Näyttelijä Anna Easteden oli raskaista seksuaalirikoksista epäillyn vaatemogulin mallina: Jätti peppuni rauhaan

Naapuri pakeni

Nygård Cay tuli tunnetuksi sunnuntaisin järjestetyistä hemmottelujuhlista, joista myös suuri osa Nygårdia New Yorkissa odottavan joukkokanteen seksirikossyytöksistä on saanut alkunsa.

Juhliin osallistui kerrallaan jopa sata paikallista nuorta naista. Heille tarjottiin kauneushoitoja, hierontoja sekä ruokaa ja juotavaa. Tiskijukka soitti musiikkia aamusta iltaan, ja meteli sai Louis Baconin hermostumaan.

Naapurit alkoivat syytellä toisiaan julkisesti, ja Nygård järjesti jopa mielenosoituksia, joissa paikalliset ihmiset marssivat kaduilla Baconia solvaavia kylttejä kantaen.

Lopulta tilanne kärjistyi ja Bacon pakeni Bahamalta hengenvaaraan vedoten. Hän on kuitenkin jatkanut sotaansa Nygårdia vastaan eri oikeusasteissa.

Paikallinen viranomainen eli ilmeisimmin ulosottomies kiinnitti Nygård Cayn massiiviseen porttiin oikeuden päätöksen, jossa kielletään kiinteistölle kulku.
Paikallinen viranomainen eli ilmeisimmin ulosottomies kiinnitti Nygård Cayn massiiviseen porttiin oikeuden päätöksen, jossa kielletään kiinteistölle kulku.

Lue myös: Peter Nygårdin kohujuhliin osallistunut näyttelijäkaunotar Anna Easteden: Tutkijat tulivat kotiini!

Portti kahlittiin

Peter Nygård vangittiin joulukuussa 2020. Samoihin aikoihin Bahaman palatsi ilmestyi myös julkiseen myyntiin. Hintapyyntö oli huikeat 59 miljoonaa dollaria eli vajaat 50 miljoonaa euroa.

Nygårdilta nyt laskujaan karhuavat bahamalaiset juristit sekä ympäristöjärjestö saivat mitä ilmeisimmin estettyä realisointihankkeen ainakin toistaiseksi, sillä myynti-ilmoitus on poistunut netisä.

Palatsilla on nähty jo vuonna 2018 poliisiautoja sekä paikallisia viranomaisia, jotka ovat vaihtaneet palatsille johtavan massiivisen portin lukot. Portti on myös kahlittu paksulla metallikettingillä. Porttiin on kiinnitetty oikeuden päätös, joka kieltää sisäänkäynnin palatsille. Päätöksen mukaan kiinteistö on takavarikoitu.

Poliisit turvasivat Nygård Cayn takavarikointioperaatiota Bahamalla.
Poliisit turvasivat Nygård Cayn takavarikointioperaatiota Bahamalla.

Lue myös: Tanja Vienonen reissasi Peter Nygårdin kanssa – seksirikoksista syytetty miljonääri isännöi suomalaisia julkkiskaunottaria

Tulipalo tuhosi

Peter Nygårdin Bahaman-lomakeidas oli tuhoutua täysin vuonna 2009 jättimäisessä tulipalossa. Ilmeisesti rakennuksia ei ole juurikaan kunnostettu tulipalon jälkeen, sillä tuoreet kuvat alueelta ovat karua katsottavaa.

Rakennuksessa keväällä vierailleen delegaation ottamista kuvista on loisto kaukana. Seinät ovat palon jäljiltä noesta mustuneet, ja katosta roikkuu sähköjohtoja.

Katso karut kuvat Peter Nygårdin Bahaman-palatsista keskiviikkona ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Colin Stewart
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!