Oscar-palkittu näyttelijä Olympia Dukakis on kuollut 89-vuotiaana - näin Hollywood-tähdet muistelivat rakastettua tähteä

Ulkomaat | 03.05.2021 16:01

Näyttelijä ja Oscar-voittaja Olympia Dukakis on kuollut 89-vuotiaana. Kuolemasta ilmoitti näyttelijän veli Apollo Dukakis julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

– Rakastettu siskoni, Olympia Dukakis, on menehtynyt tänä aamuna New Yorkissa. Useiden kuukausien ajan hänen vointinsa heikkeni, kunnes hän löysi rauhansa ja pääsi rakkaan Louiksensa luokse. 

Olympia Dukakis
Olympia vuonna 2019.

Yllättävä Oscar-palkinto

Louis Zorich oli yhdysvaltalainen ohjaaja ja näyttelijä, jonka kanssa Olympia oli naimisissa vuodesta 1962 aina Louiksen kuolemaan vuonna 2018 asti. Louis oli kuollessaan 93-vuotias. Avioparilla oli kolme lasta ja neljä lastenlasta. 

Olympia voitti parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon yllättävästä hittielokuvasta Kuuhullut, jossa hän näytteli päähenkilön äitiä. Elokuvan ilmestymisvuonna 1987 Olympia sai samasta roolista myös Golden Globe- ja Bafta-palkinnot. Olympia sai oman tähtensä Hollywoodin Walk of Famelle vuonna 2013. Olympian kerrotaan olleen myös vankkumaton vähemmistöjen tasavertaisuuden puolestapuhuja.

Tähdet muistelivat lämmöllä

Kuuhullut-elokuvassa naispääosaa näytellyt ja siitä myös Oscar-palkinnon voittanut Cher muisteli edesmennyttä työtoveriaan Twitterissä jakamalla Olympiasta ja Louiksesta suloisia yhteiskuvia. 

– Olympia Dukakis oli hämmästyttävä, Oscar-palkittu näyttelijä. Olympia esitti äitiäni Kuuhulluissa, ja vaikka hänen roolinsa oli olla kärsivä vaimo, me nauroimme koko ajan. Hän kertoi minulle, kuinka paljon hän rakasti Louisia, hänen komeaa, lahjakasta aviomiestään. Puhuin hänen kanssaan kolme viikkoa sitten. Lepää rauhassa rakkain, Cher muisteli. 

Vuonna 1989 ilmestyneessä draamaelokuvassa Teräskukat Olympia esitti yhtä päärooleista muun muassa Dolly Partonin, Julia Robertsin ja Sally Fieldin kanssa. Sally muisteli edesmennyttä ystäväänsä Twitterin puolella lämpimästi.

– Mitä muuta voin sanoa, kuin että rakastin häntä? Kaikki rakastivat häntä. Hän oli lahja, uniikki ja lahjakas ja ainutlaatuinen. Lepää rauhassa ystäväni Olympia.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:All Over Press, Twitter
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!