Nolo seksikohu ja melkoinen lemmenkaruselli! Vuosien hiljaiselon jälkeen huipulle palannut Eddie Murphy täyttää 60 vuotta – Hollywood-tähden elämä täynnä käänteitä

Ulkomaat | 03.04.2021 19:01

Eddie Murphyn tähdittämästä Prinssille morsian -komediahitistä on vierähtänyt 33 vuotta. Jatko-osa Prinssille morsian 2 sai ensi-iltansa kuukausi sitten. Uutuudessa Eddie jatkaa Amerikan-seikkailujaan kuningas Akeemina. Eddie muistetaan lukuisista menestyskomedioista, kuten Beverly Hillsin kyttä, Pähkähullu professori, Eläintohtori ja Isi hoitaa. Vuonna 2011 Eddien mitta tuli täyteen, kun elokuva toisensa perään floppasi.

Prinssille morsian 2
Prinssille morsian 2

 

– Olin tehnyt paskoja leffoja, eikä se ollut lainkaan hauskaa. Kun sitten sain Surkeimman näyttelijän palkinnon, päätin jäädä tauolle. Juutuin sohvalle kuudeksi vuodeksi, Eddie kertoi Kevin Hartin SiriusXM-podcastissa.

Beverly  Hillsin kyttä
Beverly  Hillsin kyttä

Prinssille morsian 2 ei ole ainoa kevään juhlahetki. Leffatähti viettää pääsiäisenä 60-vuotispäiväänsä. Ikä ei miestä paina. Hän on kuusikymppisenä saanut uutta imua työhönsä.

– Kun koronapandemia helpottaa, aion palata stand up -komiikan pariin, synttärisankari paljastaa.

Pähkähullu  professori
Pähkähullu  professori

Lue myös: Eddie Murphy kieltäytyi nolaamasta Bill Cosbya!

Isän traaginen kuolema

Eddie

Eddien puhelinvaihteenhoitaja-äiti Lillian (kuvassa)ja poliisina työskennellyt isä Charles erosivat, kun poika oli kolmevuotias. Eddien ollessa kahdeksanvuotias Charles murhattiin.

– Isä oli Murphy-suvun charmin uhri. Joku nainen puukotti hänet. Se oli käsittääkseni intohimorikos, Eddie kertoi 1980-luvulla Rolling Stone -lehdelle.

Isän kuoleman jälkeen äiti sairastui, ja Eddie sekä Charlie-veli otettiin huostaan vuodeksi. Sittemmin pojat pääsivät takaisin äidin ja tämän uuden puolison luokse.  

Kahden viikon avioliitto

Nykyään Eddie elää onnellista perhe-elämää näyttelijäkihlattunsa Page Butcherin, 41, kanssa. Eddie on kuitenkin ehtinyt kokea melkoisen lemmenkarusellin.

Page
Page

 

Hän oli 13 vuotta naimisissa Nicole Mitchellin kanssa. Liitosta syntyi viisi lasta. Kun vuonna 1989 Eddie ja Nicole olivat vielä nuoripari, Paulette McNeely synnytti Eddielle tämän esikoispojan. Samana vuonna Nicole sai parin ensimmäisen lapsen. Vuotta myöhemmin Eddien tyttöystävä Tamara Hood pyöräytti näyttelijälle pojan.

Nicole
Nicole

Vuonna 2006 Eddie ja Nicole ilmoittivat avioerosta, ja näyttelijä alkoi tapailla sekä poppari Melanie Brownia että tv-tuottaja Tracey Edmondsia, jonka Eddie vei vihille. Liitto purettiin kaksi viikkoa myöhemmin.

Tracy
Tracy

Lue myös: Piiri pieni pyörii: jenkkiräppäri iski Eddie Murphyn exän!

10 lasta, 5 äitiä

Lapset

Hollywood-isukilla on peräti kymmenen lasta viiden naisen kanssa: Eric, 32, Bria, 32, Christian, 31, Miles, 29, Shayne, 27, Zola, 22, Bella, 19, Angel, 14, Izzy, 5, ja Max, 3.

– Olen 60-vuotias ja minulla on kaikki nämä muksut. Rakastan isyyttä. Ajan myötä tajusin, että lapset tulee asettaa aina etusijalle, Eddie avautui Marc Maronin WTF-podcastissa.  

Koomikko on ylpeä jälkikasvustaan ja uskoo onnistuneensa näiden kasvatuksessa.

– Kaikki lapseni ovat upeita, normaaleja ihmisiä. Yksikään ei ole Hollywoodin ääliö.

Lue myös: Eddie Murphy ja 18 vuotta nuorempi mallikaunotar saavat perheenlisäystä – koomikkolegendan kymmenes lapsi!

Kiukuttelua tyttärestä

Mel B ja Angel

Avioeronsa jälkeen Eddie seurusteli Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie ”Mel B” Brownin kanssa. Suhde ei ollut pitkä, mutta siitä syntyi tytär Angel Iris. Jostain syystä Eddie ei tahtonut tunnustaa Angelin isyyttä. Riita loppui, kun Eddie joutui dna-testiin, joka todisti hänen olevan tytön isä. Eddie on vuosia maksanut Melille yli 20 000 euron elatusmaksun, jonka lisäksi hän on oikeuden määräyksestä velvollinen maksamaan tyttärensä terveysvakuutuksen ja koulutuksen.  

Lue myös: Ex-Spaissari Mel B kärsi tappion huoltajuuskiistan alkumetreillä - tuomari tuki ex-miestä!

Nolo seksikohu

Seksikohu

Koomikko joutui kiusallisen seksiskandaalin pyörteisiin vuonna 1997 napattuaan kadulta kyytiinsä transseksuaalin prostituoidun. Tämän mukaan Eddie oli asettanut kaksi sadan dollarin seteliä hänen reidelleen. Viranomaisille tähti selitti tekoaan hyväntahtoisuudella. Hän oli halunnut auttaa ja tarjota seksityöläiselle kyydin kotiin.

– En ole tehnyt mitään väärää. Yritin olla hyvä samarialainen, Eddie puolustautui.

Perheen suuri suru

Charlie

Vuonna 2017 Murphyn perhettä kohtasi suuri suru. Eddien veli, näyttelijä Charlie Murphy menehtyi 57-vuotiaana leukemiaan.

– Menetimme tänään pojan, veljen, isän, sedän ja ystävän. Charlie antoi perheellemme rakkautta ja iloa. Ei kulu päivääkään, etteikö häntä kaivattaisi, Eddie kirjoitti perhelausunnossa kuoleman jälkeen.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press, Getty Images, Lehtikuva ja MTV
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!