Maailman kallein avioero! Bill Gatesin 108 miljardin omaisuus jakoon

Ulkomaat | 13.05.2021 20:01

Monimiljardööri, Microsoftin perustaja Bill Gates, 65, ja hänen Melinda-vaimonsa, 56, kertoivat eroavansa 27-vuoden avioliiton jälkeen. Bill julkaisi erouutisen Twitterissä viime viikolla.

Kirjoituksessa Bill ja Melinda kertovat työstäneensä eroa ja suhdettaan pitkään.

– Pyydämme tilaa ja yksityisyyttä perheellemme, kun etsimme tietä tämän uuden elämänvaiheen läpi, he päättävät tekstin.

Pari on kasvattanut yhdessä kolme nykyään täysi-ikäistä lastaan: Jenniferin, Phoeben ja Roryn.

Syyt epäselviä

Uutissivusto TMZ:n mukaan Melinda oli eroa hakenut osapuoli, ja heidän saaman dokumentin perusteella parilla ei ole avioehtoa.

Melinda ei myöskään pyydä elatusapua. Eron on näillä näkymin määrä astua voimaan ensi vuoden huhtikuussa. Avioerohakemuksessa mainitaan, että liitto oli ”peruuttamattomasti hajalla”.  

Liitto oli alkujaan suunniteltu kestämään, sillä Bill on sanonut listanneensa liitutaululle naimisiinmenon hyvät ja huonot puolet ennen valojen vannomista.

Bill tapasi Melindan vuonna 1987 New Yorkissa, ja häitä tanssittiin seitsemän vuotta myöhemmin Havaijilla.
Bill tapasi Melindan vuonna 1987 New Yorkissa, ja häitä tanssittiin seitsemän vuotta myöhemmin Havaijilla.

Lue myös: Mitä ihmettä Bill Gatesin paidassa on? Katso kuva!

Historiallinen hintalappu

On vielä epäselvää, miten omaisuus tarkalleen jaettaisiin, mutta Billin ja Melindan kerrotaan tehneen jonkinlaisen sopimuksen lusikoiden jaosta.

Maailman neljänneksi rikkaimman henkilön titteliä pitävän Billin omaisuudeksi on arvioitu noin 108 miljardia euroa. Jos rahat päätetään pistää puoliksi, summa jää taatusti historiankirjoihin, kuten Amazonin perustajan Jeff Bezosin maailman kallein avioero vuonna 2019.

Paria edustavat vieläpä samat asianajajat kuin Bezosia ja hänen ex-vaimoaan MacKenzie Scottia.

Lake Washingtonilla sijaitsevalla kotitalolla on kokoa mahtipontiset 6 100 neliömetriä, ja arvoa noin 109 miljoonaa euroa.
Lake Washingtonilla sijaitsevalla kotitalolla on kokoa mahtipontiset 6 100 neliömetriä, ja arvoa noin 109 miljoonaa euroa.

Lue myös: Bill Gates yllätti lapsensa: Ette saa rahojani!

Säätiö ja kiinteistöjä

Parin julkaisemassa tiedotteessa he kertoivat, että aikovat jatkaa yhdessä työskentelyä perustamansa hyväntekeväisyysorganisaation parissa. Säätiössä varoja on arvioitu vuonna 2019 olleen noin 36 miljardin euron verran.

Billillä on lisäksi kunnioitettavan 138 miljoonan euron edestä kiinteistöjä sekä yksityissaari. Pari asuu Xanadu 2.0 -nimisessä jättiläistalossa Seattlen lähellä. Melinda sanoi vuonna 2019 toivovansa asua pienemmässä asunnossa, joten nähtäväksi jää, onko hänellä muuttosuunnitelmia.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!