R. Kelly

Laulaja R. Kelly todettiin syylliseksi lukuisiin seksirikoksiin – pitkä vankeustuomio odottaa

Ulkomaat | 28.09.2021 18:30

Laulaja R. Kelly, eli Robert Sylvester Kelly, 54, on todettu syylliseksi useaan eri rikokseen, jotka koskevat seksikauppaa ja kiristämistä. Seitsemän miehen ja viiden naisen valamiehistö totesi harkinnan jälkeen hänet syylliseksi kaikkiaan yhdeksän rikossyytteen kohdalla.

Kuuden viikon mittaisessa oikeudenkäynnissä kuultiin, että Kelly on käyttänyt julkkisasemaansa hyödykseen houkutellakseen uhrejaan. Laulaja on muun muassa valinnut heitä yleisönsä joukosta konserteissa ja tarjonnut heille apua musiikkiuransa edistämisessä.

R. Kelly
Kellyn uhrien joukkoon kuuluu naisia ja alaikäisiä tyttöjä, ja he ovat kertoneet Kellyn vaientaneen heidät eri keinoin.

 

PITKÄ RANGAISTUS

Kellyn asianajaja Deveraux Cannick totesi olevansa pettynyt oikeudenkäynnin tulokseen. Uhrien puolustajana toimiva Gloria Allred taas nimesi Kellyn pahimmaksi saalistajaksi, jota hän on uransa aikana kohdannut.

Yksi syytekohdista pitää sisällään 14 tapausta, joista yhdessä seksikauppatuomion kanssa voi rapsahtaa arvion mukaan jopa kymmenien vuosien vankeusrangaistus. Lopullinen tuomio luetaan ensi vuoden toukokuussa, ja on hyvinkin mahdollista, että mies joutuu istumaan telkien takana elämänsä loppuun saakka.

R. kelly
Laulajan kerrotaan olleen ilmeetön tuomiota luettaessa. Kelly on kiistänyt kaikki syytteet. 

 

KOHUMENNEISYYS

Oikeudenkäynnissä puheeksi nousi myös Kellyn kohuttu menneisyys. Hän meni naimisiin vuonna 1994 alaikäisen laulajan Aaliyahin kanssa, joka kuoli lentokoneonnettomuudessa vuonna 2001. Todistajan mukaan Kelly oli järjestänyt liiton vilpillisin keinoin valehtelemalla naisen iän dokumentteihin. Kelly solmi avioliiton tämän ollessa 15-vuotias, kun laulaja itse oli 28.

Kellyllä on taustallaan Chicagossa käyty oikeudenkäynti lapsipornoa koskien, mutta hänet vapautettiin syytteistä lopulta vuonna 2008.

Lähteet: AP, Mirror ja BBC
 

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!