fbq
Kurt Cobain

Kurt Cobainin rikkinäinen kitara huutokaupattiin uskomattomaan hintaan

Nirvana-bändin edesmenneen jäsenen, Kurt Cobainin rikkoma kitara myytiin huutokaupassa lauantaina 20.5. 

Kitaran alkuperäinen hinta oli 60 000 dollaria, kun uusi, lähes kymmenkertainen myyntihinta nousi 595 000 dollarin hintaan.

Hui, Courtney Loven epäillään suunnitelleen tyttärensä ex-miehen murhaa - oli lähellä onnistua!

Kurt rikkoi kitaran alun perin Nirvanan Nevermind-albumikiertueella 90-luvulla. Kitara koottiin takaisin yhteen rikkomisen jälkeen, mutta soitinta ei enää voinut soittaa.

Kurt Cobain keikalla New Yorkissa vuonna 1991.
Kurt Cobain keikalla New Yorkissa vuonna 1991.

Kitaran hintaan liittyi siihen kirjoitetut nimikirjoitukset; siihen on kirjoittanut nimensä kaikki kolme Nirvanan jäsentä, Kurt, Krist Novoselic ja Dave Grohl. Nimien lisäksi Kurt on kirjoittanut kitaraan tekstin Screaming trees -yhtyeen laulajalle Mark Laneganille, jossa lukee: Hell-o Mark! Rakkaudella, ystäväsi Kurdt Cobain/ Mennyttä kalua oleva rock-stara.

Kurt Cobainin kuolemasta tuli kuluneeksi 25 vuotta: Twitterissä häkellyttävä näköhavainto Nizzassa lomailevasta rokkarista - kuva!

Kurt Cobainin kuuluisaan, rikottuun kitaraan on kirjoitettu hänen nimensä väärin.
Kurt Cobain kirjoitti nimensä väärin ikoniseen kitaraan.

Kitaraan on myös kirjoitettu lauseet ’’Boddah elää’’ Kurtin lapsuuden mielikuvitusystävän mukaan, ja ’’abortoi Kristus’’.

Huutokaupassa myytiin myöskin settilista Nirvanan legendaariselta vuoden 1991 keikalta Washingtonissa, jossa Nirvanan kuuluisin hitti, Smells Like Teen Spirit esitettiin ensimmäisen kerran. Lista myytiin huutokaupassa 12-kertaiseen hintaan alkuperäisen 4 000 dollarin hinnasta, hintaan 50800 dollaria.

Kohurokkari Courtney Love kärsii vakavista terveysongelmista - Nirvana-leski kertoo painaneensa pahimmillaan vain 44 kiloa: "Lähes kuolin"

Kurt Cobainin kuuluisa, mysteerinen itsemurha puhutti vuosien ajan sen tapahduttua vuonna 1994. Kurt kärsi vaikeasta heroiiniriippuvuudesta, ja otti yliannostuksen useaan kertaan ennen kuolemaansa. Kurtin kuollessa hänen verestään löytyi kolminkertainen yliannos heroiinia, ja mies oli jättänyt huumehöyryisiä viestejä ympäri asuntoaan.

Suurimmat salaliittoteoreetikot ovat epäilleet Kurtin kuoleman takana olleen Courtney Love, Kurtin vaimo. Väitteestä on kirjoitettu myös kirja.