Hittinikkari Jim Steinman on kuollut 73-vuotiaana - Bonnie Tyler muisteli kuollutta ystäväänsä: "Maailma on parempi paikka hänen elämänsä ansiosta"

Ulkomaat | 21.04.2021 16:02

Uutissivusto TMZ:n mukaan lauluntekijä ja musiikkituottaja Jim Steinman on kuollut 73-vuotiaana. Jim muistetaan parhaiten esimerkiksi yhteistyöstään Meat Loafin kanssa, sekä Bonnie Tylerin hiteistä Total Eclipse of the Heart ja Holding Out for a Hero.

Kuolinsyytutkija kertoo Jimin kuolleen maanantaina Connecticutissa, Yhdysvalloissa. Kuolinsyy on yhtä epäselvä, mutta kuolema vaikuttaisi olleen äkillinen. Hätäkeskukseen oli soitettu Jimin kotoa puoli neljältä aamuyöstä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja hätäkeskuksen tietojen mukaan paikalta on kuljetettu ambulanssilla miespotilas.

Jim Steinman
Jim kuvattuna vuonna 1998.

Menestynyt hittinikkari

Jimin kenties parhaiten tunnetut työt olivat hänen sanoituksensa Meat Loafin Bat Out of Hell -albumille – joka pysyi muun muassa Ison-Britannian albumilistalla peräti 474 viikkoa. Sen maailmanlaajuisiksi myyntiluvuiksi on arvioitu yli 35 miljoonaa kappaletta. Jimin kynästä on peräisin myös hitti I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That).

Jim työskenteli myös Def Leppardin, Barbara Streisandin ja Billy Squierin kanssa. Vuonna 1983 Jimin kynästä peräisin olevat kappaleet viettivät Billboardin top 2 -listalla kolme viikkoa putkeen, kun Total Eclipse of Heart oli listan sijalla yksi ja Air Supplyn Making Love Out of Nothing at All -balladi oli sijalla kaksi. 

Teki Bonnien suurimmat hitit

Bonnie puolestaan muisti menehtynyttä biisitaituria julkaisemalla Instagram-tilillään yhteiskuvan heistä vuosien takaa. Bonnie kertoo kuvatekstissä, että sen lisäksi että hän teki Jimin kanssa yhteistyötä, he olivat myös ystäviä.

– Hän oli myös hauska, kiltti, avulias ja syvästi välittävä ihminen, ja maailma on parempi paikka olla hänen elämänsä ja työnsä ansiosta, sekä huonompi paikka nyt kun hän on poissa. Tulen aina olemaan kiitollinen hänelle mahdollisuudesta työskennellä hänen kanssaan ja oppia tuntemaan hänet, tähtilaulaja kirjoitti.

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:All Over Press, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!