fbqCNN: Rust-elokuvan apulaisohjaaja antoi Alec Baldwinille aseen ja sanoi sen olevan "tyhjä" - kammottava virhe johti pääkuvaajan hengenmenoon | Seiska
Katso kuvat!
Alec Baldwin

CNN: Rust-elokuvan apulaisohjaaja antoi Alec Baldwinille aseen ja sanoi sen olevan "tyhjä" - kammottava virhe johti pääkuvaajan hengenmenoon

Ulkomaat | 23.10.2021 16:50

Uutiskanava CNN kertoo mielenkiintoista lisätietoa Alec Baldwinin tähdittämän Rust-elokuvan traagisesti päättyneistä kuvauksista. Western-elokuvassa käytettiin rekvisiittana oikeita aseita. Paukkupatruunoiden lisäksi kuvauksissa oli myös kovia patruunoita. Kovia patruunoita saatetaan käyttää kuvauksissa esimerkiksi siksi, että joissakin kohauksissa tulee saada kuvattua aseen "potku", rekyyli. 

Järkyttävä onnettomuus elokuvan kuvauksissa: Alec Baldwin ampui pääkuvaajan kuoliaaksi ja haavoitti ohjaajaa!

Kohtalokas virhe

Tilanteessa esillä oli CNN:n hankkimien esitutkinta-asiakirjojen mukaan kolme asetta. Aseista ja ampumatarvikkeista vastasi tehtävään erikseen osoitettu asiantuntijahenkilö. Kaikella todennäköisyydellä kävi niin, että apulaisohjaaja otti yhden käsillä olleista aseista ja antoi sen kuvaustilanteessa Alecille. Apulaisohjaaja oli huutanut kuvausporukalle "Tyhjä ase".

Apulaisohjaaja
Apulaisohjaaja David Halls, joka CNN:n mukaan ojensi Alec Baldwinille aseen. 

"Tyhjä ase". 

"Tyhjässä aseessa" ei pitäisi olla edes paukkupatruunoita, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä Alec Baldwinin käteen oli päätynyt kovalla patruunalla panostettu ase.Tästä seurasi hirvittävä tragedia. Kun ase laukesi, osui luoti osui pääkuvaaja Halyna Hutchinsiin. Hän menehtyi myöhemmin sairaalassa. Luoti haavoitti myös ohjaaja Joel Souzaa. Hänen tilansa on vakaa.

Kuvaaja
Rust-elokuvan pääkuvaaja Halyna Hutchins sai surmansa tragediassa.

Alec Baldwinia ei epäillä rikoksesta. On täysin selvää, että hän oli täysin siinä uskossa, että hänellä ollut ase oli kaikilla tavoin lataamaton.

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!