Autokokoelmalle oma talo! Koomikkolegenda Jerry Seinfeld keräilee vintage-Porscheja ja valkoisia lenkkareita

Ulkomaat | 16.05.2021 22:01

Stand up -komiikalla uransa aloittanut Jerry Seinfeld, 67, löi itsensä läpi 1980-luvulla megasuositulla Seinfeld-komediasarjalla.

Kiitos nerokkaan käsikirjoituksen ja hulvattomien hahmojen Jerry tienasi Forbesin listauksen mukaan yli 700 miljoonan euron omaisuuden.

Sittemmin Jerry on hauskuuttanut tv-yleisöä Comediens in Cars Getting Coffee -sarjalla, jossa hän jututtaa tunnettuja koomikkokollegojaan autoillessa. Autot ovat lähellä Jerryn sydäntä – etenkin arvokkaat autot.

Jerry ajeli koronakesänä  vanhalla klassikko-Porschella  Long Islandin rannikolla.
Jerry ajeli koronakesänä  vanhalla klassikko-Porschella  Long Islandin rannikolla.

Lue myös: Jerry Seinfeld pistää omaisuuttaan rahoiksi – legendaarinen koomikko luopuu yli 1 000 neliön lomamökistään

Pakkomielle lenkkareihin

Jerryllä on neljänkymmenen vintage-Porschen kokoelma, joita varten hän on rakennuttanut New Yorkiin vanhaan asuintaloon kolmekerroksisen autohallin. Pieni tiimi huolehtii päivätyönään autokokoelmasta.

Jerry on vaitonainen yksityiselämästään, myös autoharrastuksestaan.  Hurjimpien arvioiden mukaan autokokoelmassa on yli sata autoa, kuten vanhoja Fiateja, 1960-luvun Volkswagen Camper -matkailuauto ja Aston Martineja.

Jerryllä on intohimo myös valkoisten lenkkareiden keräilyyn. Niitä tähdelle on kertynyt kenkäkaappiin peräti yli 500 paria.

Näyttelijä Eddie Murphy pääsi vuonna 2019 Jerryn  Porsche Carrera GT:n kyytiin ohjelmassa Comedians  in Cars Getting Coffee.
Näyttelijä Eddie Murphy pääsi vuonna 2019 Jerryn  Porsche Carrera GT:n kyytiin ohjelmassa Comedians  in Cars Getting Coffee.

Lue myös: Jerry Seinfeld tekee yhä jättitiliä, Frasier-tähdellä terveysongelmia – näin tv-ruudusta poistuneet hittisarjojen tähdet pärjäävät nykyään!

Korona kuin jälki-istunto

Jerryn ura sai tuulta purjeisiin vuonna 1981, kun aloitteleva koomikko pääsi esiintymään Johnny Carsonin The Tonight Show’hun.

Kahdeksan vuotta myöhemmin starttasi Seinfeld, joka on nimetty yhdeksi tv-historian parhaista sitcomeista. Koomikon kynä pysyy yhä terävänä, ja viime vuonna Jerry teki ensimmäistä kertaa 21 vuoteen tv-show’n uudella materiaalilla.

Kaksi viime vuotta ovat kasvattaneet Jerryn potutuskäyrää. Hän on avoimesti puhunut julkisuudessa suhtautumisestaan koronakurimukseen.

– On kuin koko maailma olisi joutunut koulun jälki-istuntoon. Kun päästään jälki-istunnosta, kaikki näyttää vähän erilaiselta. Toivottavasti opitaan arvostamaan enemmän kaikkea, Jerry toteaa Stephen Colbertin uutuuskirjassa.

Teksti:Sari Nurmo
Kuvat:All Over Press, Netflix ja NBC
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!