Amerikkalaistunut skottinäyttelijä Alan Cumming Seiskalle Donald Trumpin aikakaudesta: Noloa ja kammottavaa

Ulkomaat | 07.03.2021 21:03

Moni muistaa amerikkalaistuneen skottinäyttelijän Alan Cummingin, 56, palkitusta Good Wife -sarjasta, mutta hän on pitkällä urallaan esiintynyt myös muun muassa elokuvissa 007 ja kultainen silmä, X-Men 2, Eyes Wide Shut ja Emma.

Lue myös: Uraauurtavan roolin tekevä Alan Cumming Seiskalle: Homoutta ei tarvitse korostaa

”Trump oli häväistys”

Alan on seurannut kauhulla kehitystä nykyisessä kotimaassaan Yhdysvalloissa, kun Donald Trump kavensi presidenttikaudellaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

– Se oli todella pelottavaa. Niin monet joutuivat kärsimään sen vuoksi. Trumpin aika oli muutenkin noloa ja kammottavaa. Joku niin tietämätön ja sekopäinen johtamassa maata. Se ei ollut edes huvittavaa, se oli häväistys.

– Eniten saisivat minusta hävetä ne republikaanit, jotka antoivat hänen olla niin kontrolloimaton ja vaarallinen, vain jotta saivat pysyä vallassa itse.

Alan toimii seksuaalivähemmistöjen äänitorvena ja tukee myös monia heidän järjestöjään. – Erityisesti haluan tukea nuoria vähemmistöihin kuuluvia.
Alan toimii seksuaalivähemmistöjen äänitorvena ja tukee myös monia heidän järjestöjään. – Erityisesti haluan tukea nuoria vähemmistöihin kuuluvia.

 

Alan on ehtinyt Yhdysvalloissa asuessaan nähdä monet presidentit. Ainoastaan kerran hän on harkinnut maasta lähtemistä.

– Kun George W. Bush valittiin jatkokaudelle, halusin muuttaa Amerikasta pois, mutta jäin kuitenkin. Sinä aikana, kun olen elänyt Amerikassa, siellä on tapahtunut radikaaleja muutoksia. Vallassa ovat olleet Bill Clinton, Bush, Barack Obama ja Trump. Obaman aikana maa tuntui aivan erilaiselta. Muutos oli suuri.

Aina ensiksi skotti

Synnyinmaa Skotlanti on Alanille luonnollisesti tärkeä paikka. Hän käy säännöllisesti kotikonnuillaan, jossa hänellä on myös oma talo.  

– Siellä on ihana käydä. Tunnen olevani hyvin kiinnittynyt Skotlantiin. Olen ollut intohimoisesti mukana keskustelussa Skotlannin itsenäistymisestä.

– Olen aina ensiksi skotti ja sitten vasta amerikkalainen. New Yorkissa on silti tukikohtani, ja elämäni on siellä. Amerikka on tarjonnut minulle suuria asioita.

Alan ja hänen aviopuolisonsa Grant Shaffer asuvat New Yorkissa.
Alan ja hänen aviopuolisonsa Grant Shaffer asuvat New Yorkissa.

 

Näyttelijän mielestä Iso Omena on aivan eri maata kuin muu Yhdysvallat. Hän on tutustunut moniin muihin osavaltioihin kiertäessään maata laulajana.

– On hyvä muistaa, että kun menee New Yorkin tai Los Angelesin ulkopuolelle, siellä on muutakin kuin hulluja Trumpin kannattajia. Siellä on kunnollisia, hyviä ihmisiä. Syvästä kahtiajaosta huolimatta olen optimistinen tulevaisuuden suhteen.

Teksti:Anuliina Liukkonen
Kuvat:FESTIVAL DE TÉLÉVISION DE MONTE-CARLO JA ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!