Mena Suvari

American Beauty -tähti Mena Suvari katosi pitkäksi aikaa julkisuudesta: tältä hän näyttää nykyään – lataa suorat sanat Kevin Spaceyn kanssa työskentelystä

Ulkomaat | 23.07.2021 20:22

American Pie -elokuvistakin tuttu näyttelijätähti Mena Suvari, 42, on pysytellyt jo pidempään pois parrasvaloista. Nyt antamassaan haastattelussa People-lehdelle tähti kertoo suorat sanat työkokemuksestaan kohunäyttelijä Kevin Spaceyn kanssa.

Lue lisää: Maine meni mutta tuomiota ei tule - Kevin Spaceyn rikossyyte seksuaalisesta ahdistelusta kaatui ja siviilikanne hylättiin

Kaksikko tähditti vuoden 1999 American Beauty -menestyselokuvaa. Suvari muistelee intiimin kohtauksen kuvauksia Spaceyn kanssa erikoiseksi kokemukseksi. Kohtauksessa he makasivat lähekkäin sängyllä.

- Hän tavallaan piteli minua hellästi. Se oli todella rauhallinen, mutta outo ja erikoinen hetki, hän luonnehtii tuoreessa haastattelussa.

Tapahtumat tulivat Suvarin mieleen vasta vuosia sen jälkeen, kun Spaceyta kohtaan nousi useita epäilyjä seksuaalirikoksista.

American Beauty 1999
Suvari näytteli useita Oscar-palkintoja saaneessa "American Beauty" -elokuvassa teini-ikäistä cheerleaderia, johon Spaceyn keski-ikäisellä roolihahmolla kehkeytyi pakkomielle.

Rikkoi hiljaisuuden

People-lehden haastattelussa vuodelta 2018 Suvari kommentoi Spaceyn väitettyjä häirintä- ja ahdistelutapauksia, sekä niistä syntynyttä kohua.

- On shokeeraavaa, mitä he ovat joutuneet käymään läpi. Se on sydäntä riipaisevaa, hän kommentoi tuolloin.

Hän sanoi, että tärkeintä on keskittyä tapahtuneesta keskustelemiseen ja parantumiseen. Kohusta huolimatta Suvari on suhtautunut American Beauty -elokuvaan myönteisin mielin. Hän on summannut tuntojaan aiemmissa haastatteluissaan, että elokuvan tekeminen oli ainutlaatuinen ja hieno mahdollisuus saada työkokemusta.

Mena Suvari
Hiljaseloa viettänyt Mena julkaisee pian "The Great Peace" -elämäkertansa, jossa hän muun muassa avautuu lapsena kokemistaan traumoista ja vaikeuksistaan.

 

Vakavia syytöksiä

Spaceyn syytökset saivat alkunsa vuonna 2017. Näyttelijä Anthony Rapp väitti Spaceyn lähennelleen ja yrittäneen vietellä häntä, kun hän oli 14-vuotias.

Ahdistelusyytösten seurauksena Spacey tuli kaapista ulos homoseksuaalina, mikä aiheutti kritiikkivyöryn. Hän raportoitiin saman vuoden lopussa kirjautuneen yksityisklinikalle hoitaakseen seksiaddiktiotaan.

Lue lisää: Ahdistelusta syytetty Kevin Spacey piiloutui vieroitusklinikalle: Täällä House of Cards -tähti hoidattaa seksiadditiotaan – kuvat!

Useat miehet kertoivat vielä tämän jälkeen joutuneensa Spaceyn seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi. Syytösten seurauksena Spacey heitettiin ulos muun muassa Emmy-palkitusta House of Cards -sarjasta.

Kohunäyttelijää ei tähän mennessä ole tuomittu rikoksista. ABC News kertoi toukokuussa, että Spacey on saanut neljän vuoden tauon jälkeen pienen roolin italialaiselokuvasta.

Lue lisää: Kevin Spacey sai ensimmäisen roolinsa seksuaalirikosepäilyjen jälkeen - näin avoimesti hän naureskeli Italiassa

Kevin Spacey
Spacey on toistaiseksi välttänyt tuomiot, kun osa syytteistä on kaatunut. Kuva on vuodelta 2017.
Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!