fbq
Telkkari
30.10.2021 08:31
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: MTV
Pekka Haavisto ja Maria Veitola
Yökylässä Maria Veitola: Pekka Haavisto kertoo joutuneensa lapsena vakavaan liikenneonnettomuuteen: ”Kukaan ei tullut katsomaan kolariautoon”
Telkkari
30.10.2021 08:31
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: MTV

Juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee viimeisessä Yökylässä Maria Veitola -jaksossa ulkoministeri Pekka Haaviston veneessä.

Parivaljakko suuntaa veneretkensä aluksi Helsingin edustalla sijaitsevaan saareen paistamaan lettuja sekä keskustelemaan muun muassa Pekan vaikuttavasta työurasta ja siitä, miten hänen puolisonsa Antonio Flores otettiin aikoinaan vastaan presidentinvaalikiertueella.

Lue myös: Yökylässä Maria Veitola: Tuotantokausi päättyy hyvin erikoisella tavalla – Pekka Haavisto ei päästäkään kotiinsa, Antoniota ei nähdä ollenkaan

 

Pekka Haaviston luona vierailu päättää tämän syksyn Yökylässä Maria Veitola -kauden.
Pekka Haaviston luona vierailu päättää tämän syksyn Yökylässä Maria Veitola -kauden.

Paljastus lapsuudesta

Veneessä nukutun yön jälkeen Maria ja Pekka istuvat aamupalapöydän ääreen jutustelemaan. Keskustelua käydään ihmisten erilaisista toimintatavoista esimerkiksi kriisitilanteissa. Pekka jakaakin aiheeseen liittyen tarinan lapsuudestaan.

- Olen ollut pienenä vakavassa kolarissa isäni kanssa. Se oli risteyskolari ja meidän automme pyöri pellolle, niin, että minä jäin autoon ja isäni putosi maantielle, Pekka kertaa.

- Ryömin sieltä ovesta ulos ja näin, että joku ruskea mytty makaa tiellä ja siinä oli ihmisiä ympärillä. Tajusin, että se oli isän takki.

Lue myös: Pekka Haaviston Antonio-puoliso ihastui Berliiniin – lähipiiri paljastaa: Hänellä on siellä ihan uudet kuviot!

Pekka muistelee ajatelleensa tilanteessa, pää verta valuen, että hänen täytyisi päästä kertomaan onnettomuudesta pikaisesti äidilleen.

- Lähdin juoksemaan sieltä kolariautosta parin kilometrin matkan meidän mökillemme. Olen myöhemmin ajatellut ihmisten reaktioita, että siellä oli paljon ihmisiä paikalla ja lapsi autossa, joka on loukkaantunut, mutta kukaan ei tullut katsomaan kolariautoon, Pekka ihmettelee.

 

Pekka
Maria ja Pekka viettivät yönsä Pekan vuonna 1965 rakennetussa veneessä.

Trauman seuraukset

Pekan mukaan hänen isänsä oli onnettomuuden jälkeen pitkään tiedottomassa tilassa, mutta toipui lopulta kokonaan.

Maria heittää tarinan jälkeen Pekalle ajatuksen siitä, minkä takia lasten auttaminen on muodostunut poliitikolle niin tärkeäksi asiaksi aikuisiällä.

- Ehkä siksi sinulle lasten auttaminen on niin tärkeää, kun sinua ei autettu.

- Niin, voihan se olla näinkin, Pekka tuumaa.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »