fbq
Telkkari
21.04.2021 17:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Ari Lahti, Seiskan arkisto
Toni Wirtanen Stig Sipe Santapukki
Vappubileet Apulannan ja Stigin tahdissa: "Munkit pataan ja simapönttö pöhisemään" - näin pääset kotisohvalta mukaan!
Telkkari
21.04.2021 17:31
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Ari Lahti, Seiskan arkisto

Tänä vuonna vappua juhlitaan etänä Apulannan ja Stigin seurassa virtuaalikeikoilla Helsingissä ja vapun suurin show nähdään myös Nelosella ja Ruudussa. Vapun päällä vappu -show'ta pääsee seuraamaan vappuaattona kello 19 alkaen.

Kuten kaikki varmasti tietävät, vappua vietetään tänäkin vuonna poikkeusoloissa. Koska kevätkauden avausta ei vieläkään päästä juhlistamaan massatapahtumissa, tarjoutuu vapun juhlijoille ainutlaatuinen tilaisuus viettää vappua Apulannan ja Stigin ennennäkemättömillä virtuaalikeikoilla.

Hittitykitystä luvassa

Vapun päällä vappu on Nelonen Median, Helsingin kaupugin ja virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoan Oy:n yhteistyössä järjestämä virtuaalikonsertti, jossa Suomen suosituimpien artistien ehdottomaan kärkeen kuuluvat Apulanta ja Stig nousevat lavalle virtuaalisen Helsingin paraatipaikoilla. Takuuvarmaa hittitykitystä siis luvassa!

Kaksi näyttävää keikkaa sisältävässä show'ssa päästään ensin merelliseen Vallisaareen, jossa virtuaaliselle lavalle nousee näyttävistä lavarakennelmista ja livekeikkojensa teatraalisuudesta tunnettu Apulanta.

– Nyt on virtuaalista! Eipä vähä! Ei muuta kuin munkit pataan ja simapönttö pöhisemään, nimittäin täältä pläjähtää meidän 30-v juhlavuoden ensimmäinen keikka! Härkänen vappuspektaakkeli tulossa Stadin Vallisaaren eeppisistä maisemista. Siimaa ei anneta! Apulannan Toni ja Sipe viestittävät tiedotteessa.

Toni Wirtanen Sipe Santapukki
Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen pyytävät laittamaan munkit pataan valmiiksi. Kuva: Timo Korhonen.

Viiksienmuotoinen lava

Illan huipentaa virtuaalisella Senaatintorilla tavaramerkkiviiksiensä muotoiselle lavalle nouseva bilepopin kruunaamaton kuningas Stig, jonka keikka on täynnä tanssittavia bilehittejä.

– Hienoa päästä esiintymään omilla kotikulmilla koko Suomelle. Tarkoitus on pistää kunnon virtuaaliset bileet pystyyn. Luvassa huikea vappushow! Stig puolestaan lupaa tiedotteessa.

– Laadukkaan viihteen merkitys ja tarve on pandemian aikana kasvanut suuremmaksi kuin koskaan, ja onkin innostavaa olla mukana luomassa virtuaalista vappujuhlaa suomalaisille Nelosen ja Ruudun välityksellä. Tietysti odotamme malttamattomana, että pääsemme jälleen järjestämään isoja livetapahtumia, mutta sitä ennen pyrimme tekemään etävapusta kaikille mahdollisimman hauskan, sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Stig
Stig saa Senaatintorille viiksiensä muotoisen esiintymislavan. Kuva: Timo Korhonen.

Mukana myös vappupääkaupunki

Vapun päällä vappu -show huipentaa Suomen vappupääkaupunkina tunnetun Helsingin virtuaalisen vappuohjelman, jolla kaupunki kannustaa suomalaisia viettämään tänäkin vuonna kevätkauden avausta lähipiirissä, suositeltujen kokoontumisrajoitusten puitteissa.

– Epidemiatilanne luo jo toivoa normaalimmasta kesästä, mutta haluamme kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan kokoontumisrajoituksia vapun yli. Toivomme, että vappua juhlitaan omassa lähipiirissä, jotta tartuntatilanne ei vapun takia pahene. Suomen vappupääkaupunkina Helsinki iloitsee, että tänäkin vuonna saamme tarjota yhdessä kumppaneidemme kanssa kaikille suomalaisille huikeaa vappuohjelmaa kotisohvilta seurattavaksi, iloitsee pormestari Jan Vapaavuori.

Jan Vapaavuori
Suomen (vappu)pääkaupungin pormestari Jan Vapaavuori toivoo ihmisten viettävän vappua lähipiirissään.
Kuva: Ari Lahti.

Vapun päällä vappu -konsertin virallisina pääyhteistyökumppaneina toimivat Helsingin kaupunki, VR, Xiaomi, Radio Suomipop ja Nelonen Media.

Vapun päällä vappu -show vappuaattona 30.4. klo 19 Nelosella ja Ruudussa.