fbqVain elämää: Lääkkeet ja alkoholi varjostivat Tuure Kilpeläisen karua lapsuusjoulua: ”Ollaan siskon kanssa lumihangessa ja ambulanssi hakee mutsin” | Seiska
Telkkari
07.12.2021 17:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen
Tuure Kilpeläinen
Vain elämää: Lääkkeet ja alkoholi varjostivat Tuure Kilpeläisen karua lapsuusjoulua: ”Ollaan siskon kanssa lumihangessa ja ambulanssi hakee mutsin”
Telkkari
07.12.2021 17:01
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen

Perjantain (10.12.) Vain elämää -jaksossa kuullaan artistien versioita joululauluista.

Tuure Kilpeläinen kertoo lapsuutensa joulujen olleen vaikeita. Hän on kuitenkin oman perheensä avulla toipunut karuista muistoistaan.

- Ehkä musta on tulossa jouluihminen, ja joulu alkaa nyt olla aika superjees. Mulla on perhe ja vaimo, joka pistää lokakuun alussa joulubiisit soimaan ja koristelee. Sitten on lauma lapsia, jotka rakastaa joulua, iso grande famiglia, ja kaikki tekee italialaisia jouluherkkuja. En enää tunne itseäni siinä ulkopuoliseksi ja joksikin traumaattiseksi hylkiöksi, Tuure sanoo.

Eräs Tuuren lapsuusjouluista päättyi järkyttävästi, kun liikaa lääkkeitä ja alkoholia ottanut äiti vietiin sairaalaan.  

- Mulla on se varhaislapsuus 9-vuotiaaksi asti ihan normaalia, mutta sitten koitti se, mistä täällä on myös Suvi puhunut, avioero. Mun äiti, levätköön hän rauhassa, ei ehkä toipunut siitä koskaan ja ehkä sai joulun aikaan vähän liikaa alkoholia. Sitten yhtäkkiä me ollaan siskon kanssa lumihangessa, karvahattu palaa jossain takassa, ambulanssi hakee mutsin ja kaikkea, liikaa lääkkeitä...

Lue myös: Vain elämää: Tuure Kilpeläinen avoimena lapsuudenperheen tiukasta taloustilanteesta: "Kesäsiirtolaan 11-vuotiaana"

- Sitten kun alkaa se dinkkelis donkkelis kaupoissa soimaan, tulee sellainen…, Tuure sanoo ja huokaa. 

Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella ja Ruudussa.