fbq
Telkkari
05.11.2021 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen
Arttu Wiskari
Vain elämää: Arttu Wiskarin pieni poika teki karmivan huomion: "Isä kuolee kohta"
Telkkari
05.11.2021 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Petri Aho / Nelonen

Vain elämää -ohjelmassa vietetään perjantaina (5.11.) Tuure Kilpeläisen päivää. Illallispöydän ääressä artistit innostuvat keskustelemaan kuolemasta. Tuure kertoo, että häntä on iän karttumisen myötä alkanut kiinnostaa hengen asiat: mistä maailmaan tullaan ja mihin täältä lähdetään, kun elämä päättyy.

- Jos en ihan joka päivä pohdi kuolemaa, niin joka toinen päivä tai joka toinen viikko, Tuure myöntää.

Arttu Wiskari jakaa artisteille koskettavan tarinan pojastaan.

- Mun seitsemänvuotias poika itki yksi päivä ihan hirveästi. Lopulta hän kertoi, että itkee sen takia, koska "isä kuolee kohta". Kysyin, että miksi mä kuolen. Hän sanoi, että kun sä oot niin vanha, Arttu kertaa koskettavaa tilannetta.

Artun mukaan poika oli havahtunut siihen, että koska isä oli tätä niin paljon vanhempi, tämä olisi lähellä kuolemaa.

- Niin, hän ymmärsi, että menettää sut joskus, Tuure kommentoi.

Lue myös: Arttu Wiskarin kuppila sai 100 000 euroa kohurahoitusta Business Finlandilta – kurvikaunottaren levymogulimies istuu Vain elämää -tähden firman hallituksessa

Arttu Wiskari
Arttu Wiskari pulahtaa jaksossa ulkoaltaaseen rentoutumaan.

Myös Pyhimys jakaa tarinan omasta tyttärestään ja tämän suhtautumisesta kuolemaan. Pyhimyksen tytär oli neljävuotias, kun perheen akvaariokala kuoli. Siitä tuli suuri kauhu pienelle tytölle, joka haki turvaa isästään.

- Kuoletko sinäkin? Kuolenko minäkin? Hän oli ihan paniikissa. Ja mitä voin sanoa muuta kuin että yrittää lohduttaa, Pyhimus sanoo.

Anssi Kela puuttuu puheeseen tarjoamalla vähän suurempaa perspektiiviä.

- Jos miettii sukupolvia taaksepäin: tiedän vanhemmistani tosi paljon. Jos hyppää isovanhempiin, harmaata vyöhykettä on enemmän. Vielä yksi sukupolvi taaksepäin, niin puhutaan ihmisistä, joiden kaikkien nimiä en edes tiedä. On hurja ajatus, että kolme sukupolvea taaksepäin ja kaikki meidätkin on unohdettu, Anssi sanoo.

Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »