Niko ja Pippa

Uusi Olet mitä syöt -kausi alkaa: Niko Saarinen järkyttyy tappavasta ruokavaliostaan

Telkkari | 22.09.2021 19:32

Pippa Laukka auttaa Niko Saarista tänään alkavassa Olet mitä syöt -ohjelmassa.

– Minua on kutsuttu laihaksi läskiksi, toteaa Niko Saarinen Olet mitä syöt -sarjan uuden kauden avausjaksossa. Some- ja tv-persoona tunnustaa olevansa tyytymätön kehoonsa. Kiireinen ja huonosta itsetunnosta kärsivä mies ei juuri pohdi ravintoarvoja ahmiessaan nouto- ja roskaruokaa. Tulokset näkyvät Nikon vyötäröllä sekä kroonisena väsymyksenä ja mielialan vaihteluina.

Nikon luokse saapuva lääkäri ja hyvinvointiasiantuntija Pippa Laukka kuulee lisää tunnustuksia. Niko pelkää jatkuvasti kadulla kävellessään, että ihmiset ajattelevat hänen rupsahtaneen. Siksipä Niko on sortunut käyttämään somessa kasvoja kaventavia filttereitä.

Pippa kauhistuu nähdessään Nikon keittiössä yhden viikonlopun jäljiltä läjän tyhjiä noutoruokakasseja. Vielä kamalampaa on avata Nikon ruokakaapit, joista tippuu mikroaterioita ja suklaapatukoita suoraan syliin.

Lue myös: Tässä ovat Olet mitä syöt -ohjelman uudet tähdet: Niko Saarinen, Laura Haimila, Pertti Salovaara…

Niko ja Pippa
Pippa Laukka auttaa Niko Saarista ruokavalion kanssa.

Nikon viikon ruokavaliosta löytyy sushien ja hampurilaisten lisäksi pizzaa, lihapiirakoita, suklaata sekä litrakaupalla olutta ja siideriä. Pippa toteaa suoraan, että ennen pitkää Nikon tappava ruokavalio aiheuttaa monielinvaurioita. – Sisuskalut tirisee, verisuonet paukkuu ja aivojen verenkierto häiriintyy, Pippa toteaa tylysti.

Lisää kylmiä totuuksia paljastuu verikokeista, jotka kertovat päälle kolmikymppisen Nikon verisuonten olevan 40-50-vuotiaan tasolla. Myös liiallinen alkoholinkäyttö on nostanut Nikon maksa-arvot vaarallisen korkealle.

Pippa lisää Nikon ruokavalioon hyviä hiilihydraatteja ja määrää tämän treenaamaan liikuntaa viidesti viikossa. Projekti alkaa kuitenkin luisua alamäkeen, kun Niko ryhtyy noudattamaan 1200 kalorin päivittäistä rajaa.

Lue myös: Olet mitä syöt -ohjelman Rea Tallgrenin herkuttelu lähti käsistä: Ahmimista ja oksentelua

Niko ja Pippa 1
Vihannekset tekevät hyvää tässäkin jaksossa.

Apua haetaan lopulta kehotietoisuusvalmentaja Hanna Brotherukselta, joka yrittää Pipan kanssa luotsata Nikon takaisin oikeille raiteille.

Olet mitä syöt -sarjan uusi kausi alkaa tänään MTV3:lla kello 20.

Teksti:Tuomas Riskala
Kuvat:MTV3
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!