fbqUlkonäköpaineista kärsinyt Emilia Leppänen söi ennen liian vähän – paljastaa nyt Fitnesspäiväkirja 2022-ohjelmassa, kuinka paljon kaloreita tarvitsee päivässä | Seiska
Telkkari
07.12.2021 10:58
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Discovery+
Crossfit fitnesspäiväkirja
Ulkonäköpaineista kärsinyt Emilia Leppänen söi ennen liian vähän – paljastaa nyt Fitnesspäiväkirja 2022-ohjelmassa, kuinka paljon kaloreita tarvitsee päivässä
Telkkari
07.12.2021 10:58
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Discovery+

34-vuotias crossfit-urheilija Emilia Leppänen kertoo Fitnesspäiväkirja 2022 -ohjelman 13. jaksossa ruokailutottumuksistaan ja miten ne ovat muuttuneet. Leppäsellä on pitkä urheilutausta, hän on joutunut kokemaan syömiseen sekä ulkonäköön liittyviä paineita. Ennen crossfit-uraansa hän voimisteli. Niissä piireissä hän joutui kokemaan kosolti ulkonäköpaineita. 

– Itsekin olen niistä oman osani kokenut ja käynyt läpi. Voimisteluaikoina oli kaikennäköistä. Piti olla tosi laiha ja sitä ihannoitiin, Leppänen toteaa kameralle. 

Emilia Leppänen
34-vuotias crossfittaaja ymmärsi lopulta syödä tarpeeksi. 

Lue myös: Fitnesspäiväkirjasta uusia jaksoja – mukana dopingkohussa ryvettynyt Lotta Harala ja peppukuningatar Erna Husko

Liian vähäinen syöminen suhtautettuna kovaan treenaamiseen aiheutti Leppäselle säästöliekin, eikä kroppa toiminut enää normaalisti. Sen seurauksena häneltä loppui kuukautiset. 

– Ei sitä niin nuorena ajattele. Meni monta vuotta opetella ja löytää se tasapaino, hän toteaa. Lopulta Leppänen otti avukseen ravintoneuvojan, joka pyysi häntä pitämään ruokapäiväkirjaa. Selvisi, että hän syö aivan liian vähän. 

– Söin vajaa 2000 kaloria päivässä. Nykyisin syön sellaisen 3000 kaloria. 

Viimeiset viisi vuotta hän kertoo voineensa hyvin. 

– En ajattele niinkään, miltä näytän. Kyllähän urheilijan pitää tietenkin näyttää urheilijalta. Se ei kuitenkaan ole pääasia, vaan se, että miten treenit sujuvat ja millainen fiilis mulla on. 

Fitnesspäiväkirja 2022 discovery+-palvelussa. Kolme jaksoa tiistaisin.