fbqSami Kuronen muutti mielensä – suosikkijuontaja paljastaa salaisen haaveensa: ”Enkä pistäisi yhtään pahakseni…” | Seiska
Sami Kuronen

Sami Kuronen muutti mielensä – suosikkijuontaja paljastaa salaisen haaveensa: ”Enkä pistäisi yhtään pahakseni…”

Telkkari | 04.07.2021 17:03

Juontaja Sami Kuronen, 47, kiertää kuusiosaisessa ruokaohjelmassa Saimaan ympäristössä perehtymässä alueen ruokatarjontaan, ruokatuottajiin sekä paikallisiin raaka-aineisiin ja saa kussakin jaksossa paikalliselta yrittäjältä haasteen.

– Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa anttolalaisen Ollinmäen viinitilan emäntä kutsuu minut tutustumaan viinintuotantoon, ja haasteena on yhdistää marjaviini kalaruuan kanssa.

Lue lisää: Saimaalla kiertävä Sami Kuronen tarttuu paikallisten yrittäjien haasteeseen – suosikkijuontaja hämmästyi Saimi Hoyerin luona

Järvimaisema ihastutti

Lähiruoka on nyt kovassa suosiossa, ja aihe on sikäli Samin sydäntä lähellä, että ruuanlaitto on hänelle rakas harrastus. Hän kun on julkaissut kaksi reseptikirjaakin.

– Ohjelma lähti Visit Saimaan aloitteesta, ja mielestäni tämä oli loistava idea. Kotimaisen ruokatuotannon esiin nostaminen ja eteenpäin vieminen on ilman muuta sellainen juttu, jossa haluan olla mukana.

Juontaja on itse kotoisin Länsi-Suomesta, eikä Saimaan alue ole hänelle muutenkaan tullut tutuksi tätä ennen.

– Siellä oli paljon minulle uusia kohteita. Oli tosi hienoa nähdä, miten upea suomalainen järvimaisema kauneimmillaan on.

Makumatkaa kuvattiin toukokuun lopussa muun muassa Mikkelin seudulla, Puumalassa, Punkaharjulla, Rantasalmella ja Savonlinnassa.
Makumatkaa kuvattiin toukokuun lopussa muun muassa Mikkelin seudulla, Puumalassa, Punkaharjulla, Rantasalmella ja Savonlinnassa.

Lue myös: Sami Kuronen oli ysärillä kuin ilmetty Backstreet Boys -tähti! Radiojuontajan mallihistoria yhtenä kuvana: ”Milanosta ei soiteltu perään!”

Mökkeily alkoi kiinnostaa

Kesämökkiä Samilla ei ole, eikä hän ole aiemmin ollut oikein mökki-ihminenkään, mutta mieli on alkanut ajan myötä kummasti muuttua.

– Olen huomannut, että kun tulee ikää, alkavat mökkihommatkin kiinnostaa. Pienenä salaisena haaveena on löytää joku kaunis päivä oma kesämökkipaikka. Enkä pistäisi yhtään pahakseni, jos se löytyisi Saimaan rannalta.

Sami Kurosen makumatka Saimaalla Liv ke 21.00

Teksti:Anuliina Liukkonen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Nelonen Media

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!