fbq
Telkkari
02.09.2021 22:00
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Nelonen Media
Remppa vai muutto
Remppa vai muutto Suomi -ohjelman yllätys: koiralle oma suihku - talon remonttibudjetti 80 000 euroa
Telkkari
02.09.2021 22:00
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Nelonen Media

Maailmalla suosittu tv-formaatti Remppa vai Muutto alkoi tänä syksynä myös toivottuna suomalaisena versiona, jota luotsaavat kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ja sisustusarkkitehti Marko Paananen.

Varoitus: Sisältää ohjelmapaljastuksia

Kahden aikuisen koti

Tänään torstaina nähdyssä jaksossa päästiin seuraamaan Turengissa asuvien Tanjan ja Antin lapsiperheen tarpeisiin rakennetun omakotitalon muutosta kahdelle aikuiselle ja Alppi-koiralle sopivaksi kodiksi. Pitkän uran sisustusarkkitehtina Amerikassa tehnyt Marko hyödynsi maailmalta saatuja oppejaan myös tässä jaksossa.

Toisessa jaksossa nähtiin, kuinka Janakkalassa sijaitseva omakotitalo sai Remppa vai muutto Vancouver -versiosta tutun valtavan keittiösaarekkeen, "master bedroomin" sekä hulppean kylpyhuoneen.

Suomalaisten tylsää sisustustyyliä aika ajoin soimannut Marko huolehti siitä, että omakotitalon uusi värimaailma oli kaukana mustavalkoisesta ja kliinisestä. Myöskin 90-luvulta tutut pinnat saivat väistyä beigen ja lämpimän sävyisten materiaalien tieltä.

Remppa vai muutto

Iso budjetti

Alussa päänvaivaa Markolle aiheuttivat Antille rakkaat tavarat, joista mistään ei raaskisi luopua. Kun joka paikka oli täynnä vanhoja lasten tavaroita, harrastusvälineitä ja sisustusesineitä, ymmärsi Marko pariskunnan tarvitsevan lisää järkevöitettyä säilytystilaa, ja Anne Ramsay puolestaan halusi etsiä uuden kodin, johon Antille rakkaat tavarat mahtuisivat. 

Ylellisestä tyylistään tunnettu Marko uudisti Tanjan ja Antin kodin alakerran lattiasta kattoon. Uusiksi menivät käytännössä kaikki pinnat, ja entisestä lapsiperheen kodista tulikin kahden aikuisen ja koiran unelmakeidas, jota oli miltei mahdoton jättää taakseen.

Jenkkityyliin näyttävästi sisustava Marko loihti pariskunnalle hulppean master bedroom -tyylisen makuuhuoneen, jossa on kokoa kuin isossa yksiössä. Valtava walk in closet -vaatehuone ja spa-henkinen kylpyläosasto kruunasivat remontin, jonka budjetti oli peräti 80 000 euroa.

Vastoinkäymisiä

Vaikka remontti sujuikin hulppean budjetin ansiosta sujuvasti, ei takaiskuilta vältytty. Markolle selvisi, että kylpyhuoneen vesipisteen siirtäminen useilla metreillä aiheuttaa lisäkustannuksia, jotka eivät mahdu suunniteltuun budjettiin.

Yllättävä 5 000 euron lisäkulu aiheuttaa harmaita hiuksia Markolle, mutta ammattimaisin ottein hän sai kuin saikin ylimääräisen menoerän mahdutettua budjettiin.

Yllättäen tärkeimmäksi sisustusratkaisuja ohjaavaksi tekijäksi nousi Tanjan ja Antin Alppi-koira, joka sai muun muassa oman suihkun ja sen viereen lämmitetyn lepoalueen.

- Yllättäen kävikin niin, että täällä ei määrää Tanja, eikä Antti, vaan Alppi, Marko totesi.

Markon remontti löi Tanjan ja Antin ällikällä, eikä kyyneleiltäkään vältytty. Tuttu ja turvallinen koti oli saanut uuden ilmeen, eivätkä turenkilaiset tohtineet jättää sitä vielä taakseen. Valinta oli siis Markon kannalta suosiollinen, eli he valitsivat muuton sijaan rempan.

Remppa vai Muutto Nelosella ja Ruudussa torstaisin klo 20.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »