fbq
Telkkari
27.08.2018 14:21
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: MTV
Vappu Pimiä
Nämä maajussit etsivät morsianta: Tuomolla nollatulot! Katso kuvat!
Telkkari
27.08.2018 14:21
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: MTV

Vappu Pimiän luotsaamaan, MTV:n Maajussille morsian -suosikkisarjaan valittiin 11. tuotantokaudelle neljä maajussia, joiden rakkaudenhakumatkaa seurataan kuluvan syksyn aikana.

Seiska selvitti, etteivät tänä vuonna kumppania etsivät sankarit kuulu ökykerhoon. Heidän tulonsa ovat kohtuulliset, paitsi rantasalmelaisen lehmätilallisen, 32-vuotiaan Tuomon. Hänen ansiotulonsa olivat vuonna 2016 tasan nolla euroa ja pääomatulojakin oli vain 59,30 euroa.

Tuomo

Tällä hetkellä Tuomo on osakkaana keväällä perustetussa maatalousalan osakeyhtiössä, joten tietoja  vuotuisesta liikevaihdosta ei ole vielä saatavissa, mutta todennäköisesti yritystoiminta nostaa miehen vuosituloja.

Ennätysmäärä maitoa

Hieman mukavammin pyörii Maajussien suosikiksi nousseella komistuksella, 31-vuotiaalla Antti-Jussilla, joka on kotoisin Kangasalta.

Antti-Jussi on Tuomon tavoin lehmätilallinen. Hänen maatilallaan on maidontuotannon epävirallinen Suomen ennätys, joka toi maajussille vuonna 2016 tuloja 10 205 euron verran. Pääomatuloja oli 1 516 euroa. Antti-Jussilla ei ole maksuhäiriöitä kontollaan.

Antti-Jussi

Antti-Jussilla on hoidettavanaan 85 lehmän lisäksi yksi kissa.

Tuplatyöllä tienaa

Kolmas elämänkumppania etsivä maajussi, Perniöstä kotoisin oleva Mauno, 36, puolestaan paiskii kahta eri työtä. Hän viljelee sokerijuurikasta ja uurastaa it-alalla. Tuplatyö on toi hänelle vuonna 2016 jopa 48 008 vuositulot ja pääomatulojakin oli 5 279 euroa.

Mauno

Viljelyä ja metsätöitä

Neljänneksi morsianta etsii 26-vuotias haitaria soittava kasvinviljelijä Ilmari Nousiaisista. Ilmari on isännöinyt tilaansa vuodesta 2014, ja hän viljelee sokerijuurikasta, öljy-rapsia, ruokahernettä, ruista ja kuminaa. Viljelyn lisäksi tilan arkeen kuuluu metsätöitä ja toimistohommia. 

Lue lisää maajusseista täältä.

Ilmari