fbq
Telkkari
22.11.2021 11:33
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko
Mitä kuuluu Niko Ranta-aholle ja mitä ex-heila Sofia Belórf ajattelee kaikesta kokemastaan? True Crime -sarja Katiska saa jatkoa kevättalvella!
Telkkari
22.11.2021 11:33
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: Seiskan toimitus

Liikemies Niko Ranta-aho istuu pitkää tuomiota törkeistä huumausainerikoksista. Tällä hetkellä hän lusii Riihimäen vankilassa, jonne sijoitetaan vain vakavia rikoksia tehneitä miehiä. 

Lue lisää: Niko Ranta-ahon sellishokki: lusii nyt jengiläisten kanssa Suomen pahamaineisimmassa vankilassa - johtivatko somepäivitykset siirtoon?

"Portfoliohuumeet"

Kesällä 2020 pitkästä tutkintavankeudesta vapautunut Niko tyrmistytti suomalaisia kertomalla televisiohaastattelussa, että ”hän on liikemies, jonka portfolioon kuuluivat myös huumeet”. Katumusta hän ei osoittanut, mutta valtavat maahantuodut määrät tunnustettuaan Niko antoi ymmärtää, että kärsii rangaistuksena mukisematta. Samoin hän taisi sanoa, että virheistä on otettu opiksi, eli rikokset olisivat taakse jäänyttä elämää.

Kuva: Ensimmäistä tuomiota odotellessaan Niko viihtyi Espanjassa. Kuvassa hän ilakoi Ruotsin Bandidos-pomo Jeffrey Ongin seurassa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niko (@rawrane)

Yllätys, yllätys

Kovin pitkään ei vesi Vantaassa virrannut, kun Niko oli jälleen ns. posessa. Tällä kertaa viranomainen haki Espanjasta asti. Poliisi ei missään vaiheessa uskonut, että Nikon ura huumeiden parissa olisi katkennut kesällä 2019 Katiska-vyyhdin kiinniottoihin. 

Lue myös: Vangittavaksi määrätty Niko Ranta-aho otettiin kiinni Espanjassa

Epäily osoittautui oikeaksi, sillä Niko jatkoi rikoksia ja sai niistä vielä tuomionkin. Käräjillä hänelle langetettiin kaikkiaan 13 vuoden (maksimi)rangaistus jatketuista törkeistä rikoksista. Ensikertalaisena hän voi vapautua ehdonalaiseen arviolta vuoden 2027 tienoilla.

Lue myös: 13 vuoden vankeustuomio uhkaa Niko Ranta-ahoa! Syyttäjä hakee massiivista tuomiota myös Ranta-ahon siskolle

Mitä kuuluu nyt?

Riihimäen koviin vankilaoloihin lukittu Niko yrittää tiettävästi opiskella kauppatieteitä. Tammikuussa televisiokatsojat pääsevät kurkistaman, miten Niko on jaksellut, sillä Nelosen Ruutu-palvelussa käynnistyy uusi kausi true crime -sarja Katiskasta. 

Dokumentissa matkustetaan Espanjan aurinkorannikolle huumekaupan ytimeen ja selvitetään, miten Niko ja kansainväliset rikollisjärjestöt toimivat suomalaistenkin suosimassa turistikohteessa. Katiska-rikosvyyhtiin pureudutaan tutkivien toimittajien, keskusrikospoliisin, asianajajien ja tutkijoiden näkökulmasta. Oman näkemyksensä kertoo myös Katiskan tunnetuin syytetty Sofia Belórf. Dokumentissa vieraillaan myös vankilassa ja nähdään, millaista on Nikon elämä kaltereiden takana.

Katso Katiskan uuden kauden traileri tästä!