fbqMelissa erosi Jehovan todistajista ja alkoi strippariksi – dokumenttisarja seuraa nuoren naisen elämää noituuden parissa: "Äitini kommentoi peppukuviani" | Seiska
Telkkari
29.11.2021 15:58
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle
Yle
Melissa erosi Jehovan todistajista ja alkoi strippariksi – dokumenttisarja seuraa nuoren naisen elämää noituuden parissa: "Äitini kommentoi peppukuviani"
Telkkari
29.11.2021 15:58
Teksti: Jasmin Vainio|Kuvat: Yle

Yle Areenassa nähtävä Noitapiirit-dokumettisarja kertoo modernista noituudesta ja feminismistä. Kolme urbaania nykynoitaa tavoittelee unelmiaan noituuden avulla. Heille noituus ei ole uskonto, vaan naisellista voimaannuttamista ja turvallisten tilojen luomista.Yksi päähenkilöistä on Melissa Jussila, joka on irtautunut uskostaan ja pyhittää elämänsä nyt noituudelle. 

– Kasvettiin aika tiukassa uskonnossa. Oltiin Jehovan todistajia. Siinä uskotaan tosi mustavalkoisesti hyvään ja pahaan. Itselle se on ollut aika iso konflikti. 

Melissan lapsuudenperheessä oli yhdeksän lasta. Rahaa oli vähän, ja pahimmillaan he joutuivat asumaan todella tiiviisti. 

– Kouluikäisenä muutettiin kahdeksan kertaa yhdeksän vuoden aikana. Muutettiin aina vähän pienempään, pahimmillaan on asuttu oliko se nyt kaksiossa vai kolmiossa. 

Lue myös: Helsinkiläisen Idan noituus lopetti koulukiusaamisen – ”En edes tiennyt, mitä tein!”

Noitapiiri
Melissa on erittäin taitava työssään. Kuvassa tyylinäyte tangolla. 

Työ klubilla

Melissa työskentelee stripparina helsinkiläisklubilla. Hän asuu pikkusiskonsa Millan ja tyttöystävänsä Sallan kanssa, jotka myös työskentelevät samaisessa paikassa. Melissan äiti ei ole kyseenalaistanut tyttärensä ammatinvalintaa, vaan Melissan sanojen mukaan tämä on ylpeä hänestä.

– Äiti ei ole tuominnut minua koskaan. Isä on ollut vähän poissaoleva. 

– Äiti kommentoi ahkerasti mun Instagram-kuvia. Hän kommentoi mun peppukuviinkin. Hän on mun biggest fan, hän jatkaa. 

Loitsu
Noituus auttaa Melissaa ennakoimaan tulevia tapahtumia.

Loitsuista neuvoa

Melissa harjoittaa noituutta ja etsii myös sen avulla vastauksia elämäänsä. Loitsut osaavat kertoa hänelle myös tulevasta koronapandemian keskellä. 

– Tulen olemaan työtön hetken. Rahaa tulee jostain muualta, ja minun pitää opetella jokin uusi taito, hän luettelee siskolleen ja tyttöystävälleen. Loitsu käy toteen, sillä strippiklubin ovet pitää laittaa säppiin koronarajoitusten seurauksena. Melissa päättää avata liikkeen, jossa harjoitetaan niin taidetta kuin joogaakin. Samaan syssyyn Melissa eroaa myös tyttöystävästään ja muuttaa pois yhteisestä kodista. 

– Pakko työllistää itsensä, kun klubit eivät aukea v*ttu ikinä, Melissa myhäilee tympääntyneenä. 

Lue myös: Kirjapaljastus: Noituus, sukurutsa ja jumalanpilkka vei ihmisiä pyövelin kirveen alle – Suomessa jopa 15 teloitusta vuodessa!

Dokumentissa seurataan myös someaktivistina tunnettua Sophiaa sekä Timoa, joka on kasvanut tiukassa körttiläisessä perheessä. 

Noitapiirit maanantaina 29.11. TV2:lla kello 21.55. Kaikki jaksot löytyvät myös Areenasta