Hurja painonpudotus -Jenni

Lähes 200-kiloinen Jenni joutui ravintoterapeutin luokse jo 4-vuotiaana – vaa’an lukema saa purskahtamaan itkuun: ”Painoni on noussut puolessa vuodessa 30 kiloa”

Telkkari | 18.08.2021 13:19

Hurja painonpudotus Suomi -ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa ensi viikolla.

Ensimmäisessä jaksossa nähdään 37-vuotias Jenni, joka on kamppaillut painonsa kanssa lähes koko ikänsä. 

- Olen ollut pyöreä lapsesta asti. Minut on viety Jyväskylän keskussairaalaan ravitsemusterapeutille ensimmäisen kerran. Laihdutuspolkuni alkoi siitä, Jenni kertoo jaksossa.

Jennin perheessä ei kuitenkaan syöty pikaruokaa. Hän kertoo syöneensä elämänsä ensimmäisen hampurilaisen 18-vuotiaana.

- Minua on aina vahdittu. ”Älä ota enää keksiä. Yksi riittää.” Opin pienenä syömään salaa. Saatoin katsoa, miten saan yhden keksin niin, ettei kukaan huomaa. Tuli hyvä olo, kun sai maistaa jotain makeaa, enkä jäänyt siitä kiinni.

Jenni astelee peilin eteen ja kertoo, ettei ole katsonut itseään pitkään aikaan. Hän kertoo haluavansa vanhan peilikuvansa takaisin.

- En ole se, jonka näen tuosta peilistä. En todellakaan, Jenni sanoo itkien.

Ennen elämäntapamuutostaan Jenni käy tapaamassa lääkäriä, ja hän astuu vaa’alle. 195 kilon lukema saa hänet järkyttymään.

- Mitä h**vettiä? Siis apua! Herrajumala! Olen painanut viimeksi 160 kiloa. Tämä ei voi olla totta! Painoni on noussut puolessa vuodessa 30 kiloa. Ihan kauheaa, Jenni itkee.

Hurja painonpudotus -Jenni

Lue myös: Nämä ihmiset laihduttavat uutuusohjelmassa Hurja painonpudotus Suomi - katso kuvat

Lääkäriltä huojentava tieto

Jenni aloittaa kuntoilun ja laittaa ruokavalionsa uusiksi. Lisäksi hän käyttää laihdutuslääkettä vähentämään nälän tunnetta.

Eiran sairaalan erikoislääkäri Kirsi Pietiläinen ottaa yhteyttä Jenniin, sillä hän uskoo löytäneensä diagnoosin Jennin hallitsemattomaan syömiseen ja nälkään.

- Se on ollut suolistohormonien puute. Se tarkoittaa sitä, että se ei ole ollut koskaan sinun oma vikasi, vaan siellä on ollut tällainen biologinen tausta, lääketieteellinen syy, Kirsi kertoo Jennille.

Jennille tieto on huojentava, sillä hän on piiskannut itseään vuosikausia ja luullut aiheuttavansa itse itselleen ongelmia painonsa suhteen.

Hurja painonpudotus Suomi Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin 25.8. klo 20 alkaen.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!