fbqKoreografi Hanna Brotherus kärsii syömishäiriöstä – avautuu Maria Veitolalle vaihto-oppilasvuotensa karusta kokemuksesta: ”Lihoin 15 kiloa” | Seiska
Hanna Brotherus

Koreografi Hanna Brotherus kärsii syömishäiriöstä – avautuu Maria Veitolalle vaihto-oppilasvuotensa karusta kokemuksesta: ”Lihoin 15 kiloa”

Telkkari | 21.10.2021 19:01

Koreografina sekä Mikko Kuustosen puolisona tutuksi tullut Hanna Brotherus, 53, julkaisi maaliskuussa esikoiskirjansa Ainoa kotini (WSOY). Kirjassa hän kertoo avoimesti muun muassa pikkusiskonsa kuolemasta sekä rankasta avioerostaan.

Romaanissa Hanna käy läpi myös syömishäiriötaustaansa. Torstaisessa (21.10.) Yökylässä Maria Veitola -jaksossa Hanna muisteleekin rankkoja nuoruuden tapahtumiaan Maria Veitolalle.

Lue myös: Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus kokivat suhteessaan kriisin – Hanna teippasi metrin korkuisilla kirjaimilla seinään ehdon parisuhteen jatkumiselle

– Minun siskoni on sairastanut todella vakavan anoreksian, ja minä olen elänyt tuossa tanssimaailmassa. En ole osannut ajatella, että se on leimannut myös minun elämääni todella paljon, Hanna pohtii sairastumisensa taustoja.

Hanna tekee työtä hyvin vahvasti kehollaan. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi vuonna 1994.

– Kukaan ei ole tullut koskaan sanomaan minulle, että onko minulla syömishäiriö. Olen kuitenkin tajunnut, että se on osa kontrolliani. Keho on minulle työn ja taiteen instrumentti, jolloin minulla ei ole sitä kitaraa, jonka otan syliini, Hanna viittaa muusikkomieheensä Mikkoon.

– Minulla on syömishäiriö. Olen nyt ensimmäistä kertaa uskaltanut sanoa sen ääneen, Hanna paljastaa.

Lue myös: Mikko Kuustonen ja Hanna-vaimo rehellisinä Maria Veitolalle uusioperhearjestaan: ”On ollut intensiivistä"

Hanna Brotherus ja hänen muusikkopuolisonsa Mikko Kuustonen avasivat kesähuvilansa ovet toimittaja Maria Veitolalle.
Hanna Brotherus ja hänen muusikkopuolisonsa Mikko Kuustonen avasivat kesähuvilansa ovet toimittaja Maria Veitolalle.

Söi siskonsa puolesta

Hanna lähti teini-ikäisenä Sveitsiin vaihto-oppilaaksi. Juuri tuolloin tapahtui myös hänen siskonsa sairastuminen anoreksiaan. 

– Lähdin vaihto-oppilaaksi ja siskoni meinasi kuolla, Hanna alustaa kertomaansa.

– Söin siellä Sveitsissä, ja lihoin 15 kiloa, koska yritin syödä, jotta hän pelastuisi. Kirjoitin kirjeitä siitä, mitä kaikkea olin syönyt, ja hän kirjoitti minulle, että oli syönyt kaksi palaa tomaattia ja yhden porkkanan. Ja kun tulin, olimme kuin ohukainen ja paksukainen ja molemmilla oli kamalan paha olla, Hanna muistelee.

Lue myös: Mikko Kuustosen äiti kuoli syöpään pojan ollessa 16-vuotias – antoi sairaalle äidilleen yhden lupauksen

Hanna on kertonut siskonsa Lauran parantuneen myöhemmin syömishäiriöstä, mutta sairastuneen vanhempana rintasyöpään. Vaatesuunnittelijana työskennellyt Laura kuoli vuonna 2009, vain puoli vuotta saamansa syöpädiagnoosin jälkeen.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja MTV-palvelussa torstaisin klo 21.

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:MTV, Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!