fbqKamppailulajilegenda Auvo Niiniketo sai vihiä Arman Alizadin värkkäämästä yllätyksestä – ”Ajattelin ensin, että ei hemmetti!” | Seiska
Auvo Niiniketo ja Arman Alizad

Kamppailulajilegenda Auvo Niiniketo sai vihiä Arman Alizadin värkkäämästä yllätyksestä – ”Ajattelin ensin, että ei hemmetti!”

Telkkari | 23.03.2021 07:48

Auvo Niiniketo, 67, on suomalaisen kamppailulajimaailman grand old man, mestareiden mestari.

Tasavallan presidentin nimittämä liikuntaneuvos tunnetaan oman hokutoryu ju-jutsu-tyylisuunnan kehittäjänä ja lajin korkeimman vyöarvon, 10. danin mustan vyön kantajana.

Vuonna 2008 elettiin käännekohtaa MoonTV:llä kulttimainetta nauttineen ruutukasvo Arman Alizadin elämässä.

Lue myös: Tiesitkö? Ju-jutsu-mestari Auvo Niiniketo pelasti Arman Alizadin tv-uran!

Arman pohtikin vakavasti, hautaako hän tv-uransa kokonaan ja keskittyy räätälintyöhönsä. Hänellä oli kuitenkin vielä yksi unelma.

– Olin haaveillut pitkään, että tekisin ohjelman kamppailulajeista. Idea oli, että kiertäisin maailmalla ottamassa turpaan eri taistelulajien mestareilta. Aluksi kukaan ei innostunut ajatuksesta. Suurin osa ihmisistä pitivätkin sitä ennemminkin täysin hulluna ideana, Arman muistelee.

– Auvo lupasi, että saan harjoitella ja kuvata ohjelman demovideon hänen salillaan. Sen perusteella kanava innostui ja osti sarjan. Loppu on historiaa, Kill Armanin oikeudet myytiin 135 maahan, Arman sanoo.

Viisauden lähde

Armanista ja Auvosta tuli kuvausten aikana hyviä ystäviä.

– Hän on uskottu mies, mutta myös mentorini. Tiedän, että jos joku asia mietityttää, voin aina kysyä neuvoa Auvolta. Hän on ikuisen viisauden lähde, Arman suitsuttaa.

– Olen Auvolle äärimmäisen kiitollinen, että hän osaltaan mahdollisti Kill Armanin tekemisen. Sarja muutti elämäni suunnan: lopetin räätälintyöt ja aloin tehdä lisää tv-ohjelmia omilla ehdoillani.

Auvon ja Armanin ystävyyteen liittyy hauska traditio. – Annamme toisillemme jouluna ja merkkipäivinä aina samanlaisen konjakkipullon. Näin vältetään lahjanoston vaikeus eikä tule pettymyksiä, Auvo kertoo.
Auvon ja  Armanin  ystävyyteen  liittyy hauska traditio.  – Annamme  toisillemme  jouluna ja  merkkipäivinä aina  samanlaisen  konjakkipullon. Näin  vältetään  lahjanoston  vaikeus  eikä tule  pettymyksiä,  Auvo kertoo.

Lue myös: Arman Alizad on ikuisesti kiitollinen mestarilleen – Auvo Niiniketo opetti tv-tähden ottamaan turpaan!

”Ei hemmetti”

Yli 20 vuotta kestäneen ystävyyden kunniaksi Arman halusi yllättää Auvon Supertähtien yllätysremontit Suomi -ohjelmassa.

Jukka Hildénin juontamassa sarjassa Arman järjesti remontin Auvon kamppailusalin toimistolle Helsingin Kaapelitehtaalla.

– Kun minua pyydettiin ohjelmaan, oli täysin selvää, että Auvo on se ihminen, joka tällaisen huomionosoituksen ansaitsee.

Pitkän uran myös turvallisuuskouluttajana tehnyt Auvo myöntää saaneensa vihiä yllätysremontista.

– Kun kuulin, että jotain tällaista suunnitellaan, ajattelin ensin, että ei hemmetti. Minun mielikuvitukseni ei riittänyt edes arvaamaan, kuinka hieno tästä tilasta tulee, Auvo kehaisee.

Supertähtien yllätysremontti Suomi -ohjelma on katsottavissa Discovery+-palvelusta.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto ja Armanin albumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!