fbq
Telkkari
11.11.2021 18:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Janni Hussi
Janni Hussi luuli käsivartensa näppylää finniksi – paljastui kasvaimeksi: "Menin autoon, sitten tuli romahdus"
Telkkari
11.11.2021 18:31
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Mediapersoona ja vaikuttaja Janni Hussi, 30, vieraili Jupe Tuomolan juontamassa Story of my Life -ohjelmassa, jossa hän kävi läpi elämänsä eri vaiheita. Keskustelu kääntyi Jannin elämää mullistaneeseen hetkeen, kun hän huomasi käsivarressaan näppylän. Se oli ollut Jannilla lähes vuoden ja kasvanut hieman koko ajan.

- Kävin ihotautilääkärillä. Huomasin, kun lääkäri tutki sitä jollain laitteella, että nyt siinä on jotain. Tunsin, että minulle ei nyt kerrota kaikkea. Kysyin, miksei lääkäri vain ota sitä pois. Hän sanoi, että siitä löytyi värimuunnoksia ja pitää ottaa koepala ja lähettää tutkittavaksi. Kysyin miksi. Eiväthän lääkärit kerro mitään, ennen kuin he tietävät, Janni kertoi ohjelmassa.

Lue myös: Janni Hussi hyppää sänkyyn jo kahdeksalta illalla – näin Joel Harkimo käyttää oman aikansa

Diagnoosi oli järkytys

Janni odotti tulosten saamista pitkään. Lopulta hän sai puhelun, että koepala piti lähettää yliopistolliseen sairaalaan.

- Tajusin siinä vaiheessa, että jotain on oltava, jos se pitää lähettää yksityisen lääkärin laboratoriosta eteenpäin. Yhtäkkiä olimme keväässä, ja olin aivan stressissä. Monet yöt makasin ja katsoin kattoon ja mietin, mikä minulla on. Jossain vaiheessa kevättä sain puhelun, jossa kerrottiin sen olleen kasvain. Minulle piti varata leikkausaika. Olin tuolloin palaverissa.

Janni poistui palaverista, eikä osannut käsitellä kuulemaansa.

- Menin autoon, ja sitten tuli romahdus.

Janni oli diagnoosin saadessaan 27-vuotias.

- En osannut ennustaa elämääni niin, että kuulen 27-vuotiaana minulla olevan syöpä. Kukaan tuskin olettaa tuollaisen uutisen tulevan, iästä riippumatta.

Janni kävi leikkauksessa, ja kasvain saatiin poistettua.

- Käyn kontrollissa kerran vuodessa. Sain terveen paperit syksyllä, eikä ollut uusiutumisen merkkejä.

Story of My Life Inez-kanavalla (kanavapaikka 19), Inezin applikaatiossa ja YouTube-kanavalla keskiviikkoisin klo 21.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »