fbqHBO muuttuu - tästä on kyse | Seiska
HBO MAX

HBO muuttuu - tästä on kyse

Telkkari | 26.10.2021 21:01

HBO Maxin myötä myös suomalaisyleisölle tulee katseltavaksi valtava määrä uusia tv-ohjelmia ja elokuvia. Suoratoistopalveluun tulee katseltavaksi tulevaisuudessa myös Game of Thrones -ennakkosarja House of the Dragon sekä Sinkkuelämää-sarjan perintöä jatkava And Just Like That.

Lue myös: Rakastettu Sinkkuelämää tekee paluun - yksi suosikkihahmo jättää sarjan kokonaan väliin

Uudessa HBO Max -palvelussa on kaksi kertaa enemmän sisältöä kuin HBO Nordicissa oli. Katseltavat sarjat, dokumentit ja elokuvat on jaettu erilaisiin brändikokonaisuuksiin, joista löytyvät esimerkiksi Warner Bros, Cartoon Network ja HBO Max Original.

Tänään katsottavaksi tulevat esimerkiksi elokuvat Reminiscence, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Godzilla vs. Kong ja Mortal Kombat. 

Jatkossa Warner Brosin elokuvat saapuvat HBO Maxille vain 45 päivää elokuvateatteriensi-iltansa jälkeen – ensimmäisenä kehuttu Dune, joka saa suoratoistopalveluensi-iltansa 1. marraskuuta.

HBO Nordicissa palvelua pystyi katselemaan vain yksi ihminen kerrallaan. HBO Maxia voi katsoa kolmella laitteella samanaikaisesti ilman yhteyden katkeamista. Myös profiilitoiminto tulee helpottamaan katsojakokemusta.

Seiska pääsi tapaamaan HBO:n aluejohtaja Christina Sulebakkin uuden palvelun esittelytilaisuudessa Tukholmassa. Hän vastaa HBO Maxista Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Sulebakk korostaa, ettei kyseessä ole pelkkä nimenvaihdos, vaan uusi palvelu.

Käyttäjäkokemus nopeutuu ja paranee.

– Jatkossa Warner Brosin elokuvat tulevat pääsääntöisesti katseltavaksi HBO Maxiin 45 päivää elokuvateatteriensi-illan jälkeen, Christina iloitsee.

– Se muuttaa peliä. Meille on todella tärkeää tuoda elokuvia mahdollisimman nopeasti ihmisten katseltavaksi.

HBOlaiset ovat myös luvanneet, että elokuvien suoratoistokatselusta ei peritä erillistä lisämaksua.

Lue myös: Sinkkuelämää-paluusarjan kuvaukset ovat käynnistyneet - tältä sarjan kaunottaret näyttävät nykyään!

Pohjoismaisia hittejä

Tulossa on myös ensimmäinen HBO Maxin tuottama suomalaissarja. Uutuussarja kantaa työnimeä ID. Sarjan on tarkoitus alkaa vuonna 2022. Jännittävä rikosdraama on Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn käsialaa. Sarjan keskiössä on rikostutkija Emma, joka soluttautuu osaksi luksuksesta tunnettua tukholmalaista huutokauppaa.

Peitetehtävässä Emma esiintyy seurapiireissä liihottelevana Annikana, joka on täysin erilainen kuin Emma itse.

Pohjoismaiden HBO-sisällöistä vastaava Christian Wikander kertoo Seiskalle olevansa hyvin onnellinen uudesta suomalaistuotannosta.

– Emme ole kuulleet aiemmin mitään vastaavaa. Sarja erottui muista nimenomaan uniikkiudellaan, mies kehuu.

Sarjan näyttelijöitä ei ole vielä valittu.

– ID erottuu muista monella tavalla. Seuraamme Emman henkilökohtaista matkaa. Annikaksi naamioituminen pakottaa hänet kohtaamaan tietynlaisia traumoja menneisyydestä, joita hän on vältellyt jo vuosia. Tarina aukenee vähitellen, Christian lupaa.

HBO Max ottaa tekoon vain muutamia alkuperäissarjoja vuodessa. 

Luvassa on myös ruotsalaissarja Lust, norjalaissarja Beforeigners sekä tanskalaisdraama Kamikaze.

Lue myös: Krista Kosonen nappasi huippuroolin HBO:n uudesta sarjasta!

Teksti:Julia Aalto-Setälä
Kuvat:HBO MAX

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!