fbq
Hans Välimäki asetti yhden ehdon Kuppilat kuntoon -ohjelmalle: ”En ole halunnut lähteä sellaiseen” | Seiska
Telkkari
20.09.2021 08:23
Teksti: Toni Keränen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen
Hans Välimäki
Hans Välimäki asetti yhden ehdon Kuppilat kuntoon -ohjelmalle: ”En ole halunnut lähteä sellaiseen”
Telkkari
20.09.2021 08:23
Teksti: Toni Keränen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Nelonen

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -sarjan ensimmäinen kausi esitettiin noin vuosi sitten. Tuota ennen Kuppilat kuntoon -formaattia oli nähty toisen julkkiskokin, Jyrki Sukulan isännöimänä neljän kauden verran.

Ohjelmassa vieraillaan ravintoloissa, joiden toiminta on syystä tai toisesta muuttunut hankalaksi. Hansin tehtävänä on palauttaa toiminta oikeille raiteilleen.

– Avauskaudesta opin eniten ohjelmanteon teknisestä puolesta, ja yritin nyt esimerkiksi tehdä enemmän omia ennakkovalmisteluja ja taustatutkimusta, huippukokki kertoo.

Lue myös: Annokset ”pelkkää paskaa” – Kuppilat kuntoon -isäntä Hans Välimäki hurjasta avausjaksosta: En nauti ravintoloitsijoiden lyttäämisestä

Esittäminen karsittu

Vaikka ennakkovalmistelujen tärkeys kristallisoitui toiselle kaudelle tultaessa, Hans painottaa, että on halunnut pitää itse ravintolavierailujen tunnelman mahdollisimman aitona.

– Sanoin jo ensimmäiselle kaudelle pyydettäessä, että ainoa ehtoni mukaan lähtemiseen on se, että saan olla oma itseni.

Hans aloittaa toisen kautensa Kuppilat kuntoon -ohjelman vetäjänä.
Hans aloittaa toisen kautensa Kuppilat kuntoon -ohjelman vetäjänä.

Lue myös: Keskisormea Krista Kiurulle! Huippukokki Hans Välimäellä meni kuppi nurin: "Saatanan tunarit!"

Kokkitähti avaa asiaa konkreettisilla esimerkeillä.

– Tämän tyyppisissä tosi-tv-ohjelmissa saattaa olla esimerkiksi sellaista, että tietyssä kohtaa ohjelmaa on jokin toistuva slotti, johon vakiohahmon pitää heittää jokin kommentti. Minä en ole halunnut lähteä sellaiseen, vaan haluan sanoa kameralle kommentteja vain silloin, kun minusta siltä aidosti tuntuu.

Ensimmäisellä kaudella vierailukohteiden ihmiset eivät tienneet, millä tyylillä Hans alkaa tehdä sarjaa Jyrki Sukulan jälkeen.

– Nyt moni oli nähnyt viime kauden jaksoja, ja he tavallaan tiesivät, kuinka reagoida minuun. Kuvausryhmältä tulikin kerran palautetta, että ihmiset ikään kuin näyttelevät, eivätkä ole omia itsejään. Sellainen turhauttaa ja piti muistuttaa ottamaan homma tosissaan. Esittäminen näkyy läpi.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! Nelonen ma klo 20