fbq
Telkkari
14.05.2021 11:20
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Nelonen media, Instagram
Aleksi Valavuori
Big Brother -talossa raju kuittailua Aleksi Valavuoren veropetostuomiosta: "Selitykset ovat v**un turhia!"
Telkkari
14.05.2021 11:20
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Nelonen media, Instagram

Big Brother -talossa keskusteltiin aamupalapöydässä tänään Aleksi Valavuoren johdolla verotuksesta, tukiviidakosta ja työllistymisestä. 

Lue myös: Aleksi Valavuorelta rehellinen paljastus somessa - tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetosrikoksesta: "Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä"

Tammikuussa Aleksi kertoi Instagram-tilillään, että hänet on tuomittu törkeästä kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 60 tunnin yhdyskuntapalvelukseen ja kolmen vuoden liiketoimintakieltoon. 

Ruuanlaitto ja veroilmoitus eivät suju

BB-talossa keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun asukkaat yrittivät arvailla tulevaa päivätehtävää. Radiojuontaja Sara Forsberg huomautti, että monena päivänä peräkkäin on ollut matemaattisia taitoja vaativia tehtäviä.

– Seuraava on toivottavasti taas joku, jossa Vala on huono, Sara vitsaili.

– Mä en oikein keksi missä oisin huono, Aleksi näpäyttää takaisin.

Lue myös: Näin Big Brother Suomen tuotanto kommentoi fiaskoksi kutsuttua livelähetystä!

Muiden vitsaillessa Aleksin kommentista päättää suosittua Valavuori LIVE -ohjelmaa vetävä liikemies vielä täsmentää vastaustaan.

– Ruoanlaitto ja veroilmoituksen täyttäminen, niissä mä varmasti olen huono, Aleksi vitsailee itseironisesti.

Rankkaa vitsailua tuomiosta

Entinen Salkkarit-näyttelijä Markku Pulli pohtii keittiössä, että mitä jos tuleva päivätehtävä tehdään yhteistyössä Verohallinnon kanssa ja kyseessä olisikin veroilmoituksen täyttäminen.

– Mä en saa sitä valmiiksi, Aleksi tiivistää.

Muut kilpailijat päättävätkin veikkailla, kuinka Aleksi täyttää veroilmoituksensa. Markku epäilee liikemiehen täyttävän ilmoituksen niin sanotulla mutu-tuntumalla. Imitaattori Janne Porkka pohtii, että Aleksille saattaa olla epäselvää, että veroilmoitukseen täytyy liittää kaikki yrityksen asiakirjat. 

– Jokuhan voisi oikeasti loukkaantua tällaisesta vittuilusta, kun toisella on puoli miljoonaa (velkaa), eikä edes selkä taivu, Aleksi heittää ilmoille.

Aleksi Valavuori Big Brother

Hurjia korkoja

Janne kyselee Aleksilta, kuinka tämä aikoo maksaa velkansa pois. Liikemies paljastaa, että maksaa kuukausittain osamaksuna neljänumeroisen summan lyhentääkseen velkaansa. Aleksi arvioi, että velan päälle lisättävän 7% koron, sekä viitekoron jälkeen, velkasumma huitelee parhaillaan 521 000 euron hujakoilla.

– Sehän kasvaa tänä vuonna pelkästään noin 40 000 euroa korkoa nettorahana, Aleksi avaa taakkaansa.

Lue myös: Tappouhkauksia ja törkyviestejä! Big Brother -talon julkkikset keskustelivat kommenttikulttuurista: ” Minua vihataan aika paljon!”

Aleksi heittää ilmoille lukuja ja tulee lopulta siihen tulokseen, että maksaakseen korot ja pystyäkseen elämään normaalisti, hänen täytyisi tänä vuonna tienata noin 150 000 euroa. 

– En mä ole sellaisessa asemassa, että voisin siitä mitään vinkua, liikemies huomauttaa hämmästyneille kanssa-asukkaille.

– Sä oot elänyt vähän huonosti, herra, Janne nuhtelee liikemiestä.

Valittaminen ei auta

Tubettaja Roni Bäck utelee Aleksilta lisätietoja velkataakasta, jolloin liikemies purkaa tuomionsa osiin. Aleksin mukaan alkuperäinen velkasumma oli 400 000 euroa, sillä verottaja katsoi Aleksin tienanneen vuosina 2013-2017 noin 800 000 euroa ansiotuloja. Aleksi itse oli tulkinnut tulonsa muuksi kuin ansiotuloksi.

– That’s it, sillä mennään. Oon mä joskus muutaman euron verojakin maksanut, mut ei se tässä tilanteessa kauheesti helpota. Kaikenlaiset selitykset ovat tässä vaiheessa ihan v**un turhia, Aleksi täräyttää.

Lue myös: Jäätävät tuloerot! Näin paljon Big Brother -talon julkisuuden henkilöt tienaavat: katso!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »