Anne ja Marko

Asbestishokki! Marko Paananen tekee järkyttävän löydön perhekodista - sisustajalegenda loihtii unelmia, mutta sitten vedetään ässä hihasta

Telkkari | 23.09.2021 20:41

Remppa vai muutto Suomi -sarjan viidennessä jaksossa matkattiin Turun keskustan kupeessa sijaitsevaan Hannunniittuun. Historiallisessa kaupunginosassa asuivat lääkäripariskunta Antti ja Miia kolmen vilkkaan pojan ja koiran kanssa. Sisustusarkkitehti Marko Paananen ja kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ottivat toisistaan mittaa toden teolla, ja missään vaiheessa ei ollut täysin selvää, kumpi vie pidemmän korren.

Remontoitavia tiloja oli paljon, ja 180 neliön omakotitalossa kaivattiin kipeästi neljättä makuuhuonetta.

Ennen remonttia
Lääkäripariskunnan talossa oli ennen remonttia hallitsematonta kaaosta, puuttuvia listoja ja liian vähän säilytystilaa.
Omakotitalo Hannunniitussa
Turun Hannunniittu on historiallinen asuinalue, jossa remontoitavatkin omakotitalot menevät nopeasti kaupaksi.

Lue lisää: Anne Ramsay ihmettelee Remppa vai muutto -jaksossa nähtävää kotia

Vastoinkäymisiä

Markon kompastuskiveksi uhkasi muodostua mittavalta vaikuttanut asbestilöydös, joka uhkasi paisuttaa remonttibudjetin ja viivästyttää remonttia viikoilla. Onneksi asbestin määrä olikin pelättyä pienempi, joten budjetti riitti kaiken tarvittavan remontoimiseen. Marko kaavaili alun perin vanhemmille omaa tilaa autotalliin rakennettavaan master bedroomiin, mutta päätyikin rakentamaan sinne temmellyspaikan lapsille.

Remontin jälkeen
Markon remontti onnistui asbestiongelmista huolimatta täydellisesti, mutta Anne veti silti pidemmän korren.

Kun Marko kiristeli hampaitaan talotekniikan parissa, sai Anne pariskunnalta toistuvat rukkaset, kun hän esitteli perheelle taloja Naantalista. Turkuun ihastunut perhe totesi luopuvansa sijainnista, mikäli talo täyttäisi kaikki kriteerit ja saisi myös muuttohaluttoman Miia-äidin jättämään rakkaan kotitalon taakseen.

Remppa vai muutto Suomi -ohjelman remontti onnistui
Marko keksi rakentaa autotalliin oman telmimishuoneen perheen energisille pojille.
Remontin jälkeen
Edes neljäs makuuhuone ei auttanut Markoa, sillä Anne löysi perheelle täydellisen talon läheltä Turun keskustaa.

Unelmakoti löytyy

Perheen kriteerit uudelle talolle olivat vaativat. Uima-allas, neljäs makuuhuone, vanhempien oma tila ja telmimistilat lapsille olivat haasteena Annelle, mutta kolmas kohde räjäytti pankin. Kaksi ensimmäistä kohdetta sijaitsivat Naantalissa, ja perheen Miia äiti oli varma, että he valitsevat rempan.

Anne räjäytti kuitenkin pankin kolmannella kohteella. Seitsemän kilometrin päässä Turun keskustassa sijaitsevasta Littoisesta löytyi unelmatalo, jota edes Miia-äiti ei voinut vastustaa. Muuttobudjetti 500 000 euroa riitti mainiosti, ja talossa oli neliöitä vaikka muille jakaa. Kaikki pinnat oli viimeisteltyjä ja lasten riemulla ei ollut rajaa, kun takapihalta löytyi hulppeaan terassiin upotettu uima-allas.

Lääkäriperhe valitsi muuton
Lääkäripariskunta muutti poikineen unelmataloon, ja hyvästelivät samalla Hannunniitun kaupunginosan.

Pojan viikarit alkoivatkin hurrata muuton puolesta yhteen ääneen. Vaikka Miia yritti, ei hän keksinyt talosta huomautettavaa, paitsi tietenkin yhden asian: uima-allas ei ollut lämmitettävää mallia.

Marko onnistui mahdottomassa, ja remontoi 180 neliön omakotitalosta perheen unelmakodin. Harmi vaan, unelmat vaihtuivat Annen avulla toisiin, ja mikään ei enää saanut Miia ja Anttia unohtamaan unelmataloa Littoisissa.

Remppa vai muutto Suomi -ohjelman uusi jakso torstaisin Nelosella kello 20:00

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Nelonen Media
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!