fbq
Tapettiin kylmäverisesti teloittamalla? Näin Niko Ranta-aho sai tietää ex-bisneskumppaninsa kuolemasta - "Meno on kovaa, eikä ihmishengellä ole mitään merkitystä" | Seiska
Rikos
16.08.2020 09:07
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Mia Jussiniemi
Niko Ranta-aho
Tapettiin kylmäverisesti teloittamalla? Näin Niko Ranta-aho sai tietää ex-bisneskumppaninsa kuolemasta - "Meno on kovaa, eikä ihmishengellä ole mitään merkitystä"
Rikos
16.08.2020 09:07
Teksti: Anna Tenhu|Kuvat: Mia Jussiniemi

Seiskan saamien tietojen mukaan Niko Ranta-ahon liikekumppani on ammuttu kuoliaaksi Espanjan Aurinkorannikolla nelisen viikkoa sitten.

Lue lisää: Niko Ranta-ahon järkytys kesken Katiska-sarjan kuvausten: Entinen liikekumppani ammuttiin kuoliaaksi

Nousi uutisiin

Ampumistapauksesta on uutisoitu myös ammutun miehen kotimaassa.

Katiska-dokumentin tuottaja ja käsikirjoittaja Joni Soila suostuu vahvistamaan osaltaan asian Seiskalle, mutta painottaa, että rikos ei liity Ranta-ahoon mitenkään. Jonin mukaan henkirikos oli järkytys myös Ranta-aholle.

- Vielä ei ole edes päätetty, miten ampumisvälikohtaukseen liittyvät pätkät dokumentissa näytetään.

Ranta-aho saapui kuvauksiin Espanjaan vain kaksi päivää ampumistapauksen jälkeen.

- Olimme Nikon keittiössä kuvaamassa ihan muuta juttua, kun hän sai puhelun ampumisesta. Kyllä siinä aika totiseksi kaikki mentiin.

- Ammuttu henkilö oli käsitykseni mukaan Nikon liikekumppani yökerhobisneksessä.

Lue myös: Sofia Belórf lähetti Niko Ranta-aholle kuvia ruhjotusta kädestään - otokset julki pahoinpitelykäräjillä: ”Ai sorry kun suutun, kun mut on hakattu”

Joni Soila ja Niko

Joni Soila ja Niko Katiska-sarjan kuvauksissa.

Ampumisia jatkuvasti

Jonin mukaan ampumisen myös spekuloitiin mahdollisesti olleen itsemurha, mutta kuvaustiimin mukaan kaikki viittasi kylmäveriseen teloitukseen.

- Sarjasta tulee kyllä ilmi, mitä huumekaupan todellisuus on Etelä-Espanjassa. Meno on kovaa, eikä ihmishengellä siellä ole mitään merkitystä. Keskusrikospoliisin yhdysmies kertoo jo dokumentin alussa, että palkkamurhan tyylisiä tapauksia sattuu siellä jatkuvasti. Tänä vuonnakin niitä on ollut jo kymmeniä.  Alamaailman raadollisuus voi olla joillekin katsojille yllätys, mutta Katiska-dokumentissa ei silotella tositapahtumia.

Lue myös: Niko Ranta-aho avautuu Katiska-dokumentin saamasta kritiikkimyrskystä: "Jos minulla olisi ollut päätösvalta..."

- Huumebisnekseen lähtevät ihmiset voivat päästä hengestään. Emme tiedä, miksi tämä kaveri ammuttiin, en ole alan asiantuntija. Luottamuksen pettäminen, vasikointi ja maksamattomat velat voivat olla syitä.

Joni ei ollut ennen kylmäveristä ampumista törmännyt yhtä vakaviin tilanteisiin. Hänen mukaansa huumebisnes on Espanjassa huomattavasti raadollisempaa kuin Suomessa.

Lue myös: Niko Ranta-aho loi listan vihamiehistään – ”Ajattelen heitä joka aamu, en anna listaa poliiseille!”

Niko