fbq
Rikos
20.03.2021 11:17
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Timo Korhonen
Mikko Rautiainen

Rikoskierre vei vankilaan! Talent-ohjelmassa kohauttanut nenähuilisti Mikko Rautiainen: Olin yli 10 vuotta ammattirikollinen

Rikos
20.03.2021 11:17
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Timo Korhonen

Kohun saattelemana Talent-ohjelmasta vetäytynyt Mikko Rautiainen, 41, kertoo olleensa ammattirikollinen yli kymmenen vuotta, mutta nyt rankka petostausta on historiaa.

Nokkahuilumiehen rikosrekisteristä löytyy lähes 200 rikosnimikettä, ja hän on tehtailut yli 200 000 euron taloudelliset vahingot uhreilleen.

Lue myös: Talent-ohjelmasta rikoskohun jälkeen vetäytynyt nenähuilisti Mikko Rautiainen: Yritin itsemurhaa

Lisäksi Mikko on vaihtanut nimensä ja ollut myös naimisissa, tosin vain pari kuukautta. Rikoskierre vei lopulta vankilaan lähes kolmeksi vuodeksi.

– En olisi näin vahva ja elämänkokemusten pankki, ellen olisi tehnyt mitä olen tehnyt. Missään nimessä en silti ole näistä asioista ylpeä.

– Yritin vain selviytyä päivästä toiseen, enkä ajatellut tekemiäni asioita tai aiheuttamaani vahinkoa. Totta kai kadun tekojani.

41-vuotias Mikko Rautiainen  on ehtinyt kokea vaikka mitä.  – Olen elämänkokemusten  pankki, Mikko sanoo.
41-vuotias Mikko Rautiainen  on ehtinyt kokea vaikka mitä.  – Olen elämänkokemusten  pankki, Mikko sanoo.

Lue myös: Vuosien päihdekierre! Kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen avaa synkkää taustaansa: ”Pää piti saada sekaisin”

Mikko kertoo käyttäneensä vankeusajan hyväksi opiskellen.

– Suoritin esimerkiksi korjausrakentamisen peruskurssin, jossa opeteltiin tapetoimaan ja laittamaan laminaattilattiaa. En kylläkään ole tähän päivään mennessä asentanut laminaattia minnekään.