fbqRaju känniriita Oulussa: Isä leikkasi väkivalloin 34 rastaa 17-vuotiaan poikansa päästä – tällainen tuomio seurasi | Seiska
Rikos
03.12.2021 06:57
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: All Over Press
RAsta
Raju känniriita Oulussa: Isä leikkasi väkivalloin 34 rastaa 17-vuotiaan poikansa päästä – tällainen tuomio seurasi
Rikos
03.12.2021 06:57
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: All Over Press

Oulun käräjäoikeus tuomitsi syyskuussa oululaisen isän 70 päivän ehdolliseen vankeuteen poikkeuksellisesta rikoksesta. Tuomion mukaan 52-vuotias isä syyllistyi 17-vuotiaan poikansa pahoinpitelyyn leikkaamalla väkivalloin jälkikasvunsa päästä 34 rastaa. Teon jälkeen vain pari rastaa jäi roikkumaan niskasta. 

Elokuvailta

Poika meni tyttöystävänsä kanssa isänsä luokse katsomaan elokuvaa. Tilanne muuttui sekavaksi, kun kolmikko ryhtyi nauttimaan alkoholia. Jossain vaiheessa iltaa isän ja pojan välille syntyi erimielisyyttä rahankäytöstä. Isällä meni hermot ja hän paiskasi poikansa seinää vasten. Sitten isä laittoi pojan istumaan tuolille ja kaatoi tuolin. Poika loukkasi pikkusormensa, kun sormi jäi tuolin alle. Sitten isä pakotti pojan istumaan tuolille. Isä ryhtyi riepottelemaan ja tukistamaan poikaansa rastoista. Lopulta isä leikkasi pojan päästä irti 34 rastaa, niin että niskaan jäi vain pari rastaa jäljelle. 

Väkivaltaisen parturoinnin jälkeen isä vielä kuristi poikaansa. Poika oli menettää tajuntansa, ennen kuin lysähti lattialle. Isä uhkasi heittää poikansa parvekkeelta alas. 

Lue myös: Näyttelijä Ari-Kyösti Sepolle tuomio pahoinpitelystä

Ei valituslupaa

Isä yritti valittaa tuomiosta hovioikeuteen, mutta ei saanut valituslupaa. Ehdollisen lisäksi isä tuomittiin maksamaan pojalleen kivusta ja särystä, sekä kärsimyksestä yhteensä 1700 euron korvaukset. Poika oli kasvattanut rastojaan kaksi vuotta. Rahaa harrastukseen uponnut ammattilaisella laitettujen rastojen laittamisessa 230 euroa per kerta. Rastoihin oli ennen tapahtumaa juuri tehty 200 euron värjäys. Kaikkiaan rahaa oli pojan laskujen mukaan uponnut 800 euroa. 

Kuva: Kuvituskuva.