fbqPorvoota järkytti taas synkkä perhesurma: palkittu suunnittelija törmäsi kuorma-autoon – lohduton näkymä turmapaikalla kertoo karua kieltään | Seiska
Katso kuvat!
Porvoon turmapaikka

Porvoota järkytti taas synkkä perhesurma: palkittu suunnittelija törmäsi kuorma-autoon – lohduton näkymä turmapaikalla kertoo karua kieltään

Rikos | 26.11.2021 08:24

Helsingin Kyläsaarenkadulla nähtiin viime torstaina järkyttävä auto-onnettomuus. 1990-luvun Peugeot pamautti valtavalla ylinopeudella kuorma-auton perään.

Kovan ja kauas kuuluneen rysäyksen jälkeen paikalle kiirehtineet pelastajat saivat nähdä, ettei savuavan autonromun kuljettajan eteen ollut tehtävissä enää mitään.

Lue myös: KRP: Porvoon perhesurman syy ei ehkä selviä, koska epäilty on kuollut

Pian selvisi, että turmakuski oli porvoolainen, 28-vuotias muotisuunnittelija. Hänen kotonaan Porvoossa idyllisessä puutalossa oli juuri ollut ollut poliisitehtävä. Viranomaiset olivat siellä tehneet karmean löydön: muotimiehen vaimo ja alle kolmevuotias lapsi oli surmattu.

Muotimies ajoi vanhan Peugeotinsa vauhdilla kuorma-auton perään. Kuormurin kuski ei loukkaantunut.
Muotimies ajoi vanhan Peugeotinsa vauhdilla kuorma-auton perään. Kuormurin kuski ei loukkaantunut.

Sinnitteli minimituloilla

Poliisi vahvisti, että epäilee äidin ja lapsen joutuneen henkirikoksen uhreiksi. Poliisi vahvisti myös kuolonkolarin kytkeytyvän murhatutkintaan. Yleisen epäilyksen mukaan kyseessä on perhesurma, jonka päätteeksi isä teki itsemurhan.

Seiskan selvityksen mukaan perheen isä oli opiskellut Aalto-yliopistossa muotisuunnittelua. Ura vaikutti olevan vielä muutama vuosi sitten lupaavassa nosteessa, sillä mies oli palkittu kansainvälisessä kilpailussa.

Viime vuosina miehen ura vaikuttaa hiipuneen, sillä hän tienasi vain noin 10 000 euroa vuodessa. Hän oli perustanut myös yrityksen, mutta toiminta lakkasi vuonna 2019.

Muotimieheltä ei löydy rikoshistoriaa.

Näkymä turmapaikalla oli lohduton. Peugeotin palaneet muoviosat kertovat karua kieltään.
Näkymä turmapaikalla oli lohduton. Peugeotin palaneet muoviosat kertovat karua kieltään.

Kaupungin synkkä perintö

Myös perheen äiti työskenteli luovalla alalla, ja oli juuri löytänyt uuden työpaikan. Netistä löytyvien naisen kirjoitusten perusteella kaikki näytti normaalilta. Hän julkaisi somessa positiivisia tekstejä ja kauppasi Tori.fi-palvelussa satunnaisia tavaroita.

Porvoon perhetragedia on synkkä lisäys kaupungin jo ennestään mustaan rikoshistoriaan.

Tuoreessa muistissa on, kuinka mies puukotti kolmevuotiaan tyttärensä kuoliaaksi porvoolaisessa leikkipuistossa vuonna 2017. Vuonna 2004 puolestaan porvoolaisäiti ampui nelihenkisen perheensä.

Lue myös: Porvoon 3-vuotiaan surmasta paljastui hyytäviä yksityiskohtia: Epäilty isä teki ex-puolisonsa elämästä helvettiä!

Lue myös: Noora Karma järkyttyi: Porvoon leikkipuistosurmaaja kuuluu tuttavapiiriin!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Panu Hörkkö

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!