fbq
Rikos
26.06.2019 11:25
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Matti Matikainen
rikos
Pahamaineisen jengin jäsen Mike Soldier ja rikoskumppanit oikeuden edessä - tältä pelätty ammattirikollinen näyttää nykyisin!
Rikos
26.06.2019 11:25
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Matti Matikainen

United Brotherhood-jengin jäsen Mike Soldieria (ent. Mertsi Allan Isberg) ja kahta hänen rikoskumppaniaan syytetään Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä kiristyksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta. Rikosten uhrina oli mieshenkilö. Syyttäjä vaatii kolmikolle vankeutta.

Mike Solider oikeudessa

Mike Soldier ja asianajaja Helsingin käräjäoikeudessa 26.6.2019.

"Velka"

Syytteen mukaan kolmikko oli vuoden alussa yrittänyt pakottaa uhria maksamaan 6000 euroa. Syynä velkaan oli "vasikointi", tässä tapauksessa kyse oli uhrin puhuminen poliisille erään toisen rikosjutun esitutkinnassa.

Soldier oli soittanut uhrille 18. tammikuuta ja esittänyt vaatimuksen rahojen maksamisesta. Viisi päivää myöhemmin yksi miehistä lähetti uhrille uhkaavan tekstiviestin. 
Uhri ja kaksi miestä tapasivat Herttoniemen Shellillä. Autossa miehet ottivat puhelinyhteyden Soldieriin, joka toisti vaatimuksen rahojen maksamisesta.
Uhkauksia esitettiin ja kiristäjät tekivät uhrilleen selväksi, että he kuuluvat pahamaineiseen liivijengiin.

Ajelutus

Sitten jengiläiset yrittivät pakottaa uhriaan maksamaan rahat. Miestä pidettiin autossa väkiksin, ja ajelutettiin ympäri Itä-Helsinkiä kyselemässä rahaa. Haastehakemuksen mukaan "teko on jäänyt yritykseksi poliisin keskeytettyä teon enempi toteuttaminen". Poliisi oli pysäyttänyt jengilästen auton Etelä-Haagassa.

Mike Soldier-nimeä nykyisin käyttävä 33-vuotias taparikollinen on vangittuna. Hän oli pakoillut lainvoimaista vankeustuomiota ulkomailla. Interpol etsintäkuulutti hänet viime vuonna. Kiinniotto tapahtui Albaniassa tammikuun lopulla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »