fbq
Rikos
14.05.2021 19:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Panu Hörkkö
Niko Ranta-aho
Niko Ranta-ahon asianajaja kommentoi uusia huumausainerikossyytteitä Seiskalle: Materiaalia on todella paljon!
Rikos
14.05.2021 19:01
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Panu Hörkkö

Katiska-jutun Niko Ranta-ahoa, 33, epäillään uusista törkeistä huumausainerikoksista. Suomen lain mukaan Niko piti vangita myös uusista rikoksista, vaikka hän on parasta aikaa tutkintavangittuna.

Seiska tavoitti Nikon asianajajan Hannu Kaitaluoman kommentoimaan asiaa ja tiedossa olevia yksityiskohtia nyt vireille tulleen asian suhteen.

– Olen ollut yhteydessä Nikoon, ja olemme käyneet hänen kanssaan poliisin materiaalia läpi. Materiaalia on todella paljon. Emme ole ehtineet tutustua vielä kaikkeen, keskiviikkoiltapäivästä Kaitaluoma kertoi Seiskalle.

Lue myös: Täällä käräjäoikeuden päätökseen pettynyt Niko Ranta-aho lusii tuomionsa – kuva!

 

Niko valmistautuu tulevaan

Tiistaina (11.5.) Helsingin käräjäoikeus vangitsi Nikon kahdesta uudesta törkeästä huumausainerikoksesta, jotka ovat vangitsemisasiakirjojen mukaan tapahtuneet Helsingissä, Mäntsälässä ja Lahden seudulla. Toisessa tekoaika on merkitty 11.12.2020-12.1.2021 ja toisessa 1.12.2020-12.1.2021. Asia on julistettu tutkinnan keskeneräisyyden takia toistaiseksi salaiseksi. 

– Kommentoitavaa ei sinänsä ole suuremmin, koska tutkinta on käynnissä ja syytteen nostaminen vasta ensi viikolla. Sanotaan näin, että Niko voi hyvin ja valmistuu tulevaan, Kaitaluoma kommentoi asiakkaansa puolesta Seiskalla.

Niko vangittiin, niin sanotusti todennäköisin syin epäiltynä. Suomen lain mukaan todennäköisin syin rikokseen syylliseksi epäilemisestä on kyse silloin, kun on todennäköisempää, että epäily osoittautuu oikeaksi kuin että se osoittautuu vääräksi.

Niko tuomittiin huhtikuussa 11 vuoden vankeusrangaistukseen useista törkeistä huumausainerikoksista Katiska-jutuksi kutsutussa kokonaisuudessa, joka on yksi Suomen suurimpia huumerikosjuttuja.

Uusien syytteiden nostamisen määräajaksi on kirjattu ensi viikon tiistai 18.5.2021.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »