fbq
Miehet jahtasivat 15-vuotiasta Nelliä kotiin asti: koululaistyttö pakeni henkensä edestä - hurja tositarina Oulun seksirikosvyyhdistä! | Seiska
Rikos
17.01.2019 06:58
Teksti | Kuvat: Ari Kettunen
Nelliä jahdattiin kauppakeskuksesta kotiin asti.
Miehet jahtasivat 15-vuotiasta Nelliä kotiin asti: koululaistyttö pakeni henkensä edestä - hurja tositarina Oulun seksirikosvyyhdistä!
Rikos
17.01.2019 06:58
Teksti | Kuvat: Ari Kettunen

Oulua ja koko Suomea ravistelee ennennäkemätön seksirikosvyyhti, jossa useita ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista rikoksista.

Tapahtumat ovat saaneet niin oululaisnuoret kuin vanhemmat varpailleen, ja moni haluaa puhua kokemuksistaan.

Seiska tapasi 15-vuotiaan Nellin (nimi muutettu), jolla on tuore, omakohtainen uhkaava kokemus kerrottavanaan. Haastattelu on tehty Nellin perheen luvalla.

Lue myös: Oulussa paljastui neljä uutta alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikosepäilystä – yksi uhreista menehtynyt

Mieskaksikko lähestyi

Perjantai-iltana 4. tammikuuta Nelli oli Oulun keskustassa tapaamassa kavereitaan. Nellin kotipaikkakunnalle on Oulusta matkaa noin 30 kilometriä, ja hän päätti lähteä hyvissä ajoin bussilla kotiin.

Nelli meni odottelemaan bussin lähtöä Isokadulla sijaitsevaan Valkean ostoskeskukseen. Siellä hänen luokseen tuli kaksi tuntematonta ulkomaalaistaustaista miestä.

– Lähde meidän mukaamme, miehet pyysivät Nelliä.

– Painukaa vittuun, Nelli kertoo vastanneensa, jolloin miehet siirtyivät hieman kauemmas.

He jäivät kuitenkin seisoskelemaan lähietäisyydelle.

Valkean ostoskeskus on nuorten suosima ajanviettopaikka.
Valkean ostoskeskus on nuorten suosima ajanviettopaikka.

 

Lue myös: ”Minulla naksahti päässä” - Oulun seksuaalirikoksen uhrin isä selittää voimakasta reaktiotaan sosiaaliviranomaisille: ”Kiskoin tuskan takia baarissa viisi kossu-Batterya!”

Samaan bussiin

Nellin lähdettyä bussipysäkille miehet yllättäen seurasivatkin häntä bussiin. Toinen miehistä istuutui Nellin takana olevalle penkille.

Tässä vaiheessa Nelliä pelotti niin, että hän painoi pysäytysnappia, ja bussin pysähdyttyä hän siirtyi istumaan lähemmäs kuljettajaa.

Matkan päätteeksi Nelli nousi jäädäkseen bussista pysäkillä, josta on matkaa hänen kotiinsa noin 200 metriä. Taas miehet seurasivat Nellin liikkeitä. Hekin päättivät jäädä pois samalla pysäkillä.

Lue myös: Poliisi katseli vierestä, kun yksinhuoltajaisä otti Oulussa tyttäreensä kohdistuneesta seksuaalirikoksesta epäillyn miehen kiinni – ”Sanoin, että saattaa kopsahtaa”

Nelli lähti juoksemaan heti bussin ovien avauduttua eikä jäänyt odottamaan, olisivatko miehet sanoneet hänelle enää mitään.

Nelli oli kotiin päästessään hengästynyt ja kertoi äidilleen juosseensa koko matkan. Kerran hän oli kääntynyt katsomaan, seuraavatko miehet häntä ja oli pelännyt miesten saavan selville, missä hän asuu.

Lue lisää Nellin ja hänen äitinsä kokemuksista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!